Uutta osaamista työnantajille

Miten pk-yrityksissä hyödynnetään kansainvälistä osaamista tai millaisia esteitä tämän tiellä on?

Lisätietoa CIMOn (1.1.2017 alkaen Opetushallitus) ja Owal Groupin tekemästä selvitys- ja vaikuttavuushankkeesta: Uutta osaamista pk-yrityksiin

Työnantaja, älä missaa kansainvälistä kokemusta!

Kielitaito - maailman yliarvostetuin juttu (Videon pituus 1:25 min.)

Oppisopimuskoulutus vei ulkomaille

Clas Ohlsonilla työskentelevät Johanna Siikaluoma ja Tero Lahti olivat ulkomaanjaksolla Iso-Britanniassa osana oppisopimuskoulutusta. Mitä reissulta tarttui mukaan ja kannattiko lähteä?
(Videon pituus 3:09 min.)

tytto_ta_sivulle480x262px.jpg

Kuva: Satu Haavisto

Työnantajille on hyötyä kansainvälisestä yhteistyöstä

Kansainvälinen yhteistyö auttaa, kun työelämä globalisoituu!

Yritysten ja työelämän toiminta ja toimijat ovat yhä kansainvälisempiä. Työpaikoilla tarvitaan entistä monipuolisempaa osaamista.

Kansainvälisten harjoittelijoiden vastaanottaminen laajentaa henkilöstön osaamista ja avaa uusia mahdollisuuksia myös liiketoiminnalle.

”Kansainväliset opiskelijat ovat rohkeita, ennakkoluulottomia ja avoimia persoonia”, kertoo harjoittelijoita luotsaava harjoittelukoordinaattori Jouni Takala AMK Laureasta.

Tämä merkitsee valtavasti maailmassa, jossa kyky uudistua ratkaisee yhä useamman yrityksen menestyksen.

Kansainvälisissä hankkeissa työelämä pääsee mukaan innovoimaan ja kehittämään omaa alaa. Työpaikat voivat olla mukana oppimassa alansa sovelluksista ja koulutuksesta muissa Euroopan maissa ja luomassa uusia käyttöönotettavia innovaatioita yhdessä koulutuksen asiantuntijoiden kanssa.

Sähköalan yksityisyrittäjä ja työpaikkaohjaaja Jukka Naukkarinen osallistui Kouvolan ammattiopiston järjestämään eurooppalaiseen asiantuntijavaihtoon: ”Viikon ajan tutustuimme opettajien ja työpaikkakouluttajien yhteisessä porukassa sähköalan koulutukseen ja yrityksiin Saksassa. Sikäläiseen älytaloon tutustuminen oli mielenkiintoista, esimerkiksi kuinka he käyttävät aurinkoenergiaa sähkön- ja vedenlämmitykseen.”

Kaipaatko lisätietoja?

Ota yhteyttä: sari.turunen-zwinger@oph.fi

Katso myös

  • Demos Helsinki ja CIMO kysyivät tuhansilta suomalaisilta työnantajilta ja opiskelijoilta kansainvälisen osaamisen merkitystä muuttuvassa yhteiskunnassa ja tulevaisuuden työelämässä. Tutustu Piilotettu osaaminen –selvitykseen ja Löydä kansainvälinen osaamisesi –työkaluihin: Piilotettu osaaminen

  • Faktaa Express 4A/2014 kertoo mitä tiedämme ulkomaalaisten opiskelijoiden taloudellisista vaikutuksista yhteiskuntaan.

Lue lisää

Muualla verkossa

Team Finlandin logo

  • Team Finland -verkosto edistää Suomen asiaa maailmalla: Suomen taloudellisia ulkosuhteita, suomalaisten yritysten kansainvälistymistä, Suomeen suuntautuvia ulkomaisia investointeja ja Suomen maakuvaa.

  • Helsinki Region Immigrant Employment Council HERIEC ohjaa yhteen yrityksiä ja kansainvälisiä osaajia. Tutustu mentorointiohjelmaan!

  • "Kansainvälisen osaamisen hyödyntämisessä on parantamisen varaa." CIMOn asiantuntijoiden puheenvuoro Talouselämä-lehdessä.