Kuva: Merja Pöyhönen / Mukamas

Kulttuuri

Kulttuurialan ja luovien alojen organisaatiot voivat hakea EU-ohjelmista rahoitusta eurooppalaisiin yhteistyöhankkeisiin sekä alan koulutuksen parissa toimivan henkilöstön liikkuvuuteen.

Toiminnan muodot

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman kulttuurin alaohjelma tukee eurooppalaisten kulttuurin ja luovien alojen toimijoiden välisiä yhteistyöhankkeita. Kustantamot voivat hakea ohjelmasta tukea eurooppalaisen kaunokirjallisuuden käännöshankkeisiin. Ohjelma tukee myös alan eurooppalaisia verkostoja ja foorumeita.

EU:n Kansalaisten Eurooppa -ohjelma tarjoaa mahdollisuuksia kulttuuriorganisaatioiden aktiivista kansalaisuutta edistäville hankkeille.

Myös EU:n Erasmus+ -ohjelma tarjoaa mahdollisuuksia kulttuurialan toimijoille. Erasmus+ aikuiskoulutukselle tukee kulttuurialan organisaatioiden aikuiskoulutustoimintojen kehittämistä, Erasmus+ ammatilliselle koulutukselle taas kulttuurialan ammatillisen koulutuksen kehittämistä eurooppalaisena yhteistyönä. Kulttuurialalla aikuiskoulutuksen tai ammatillisen koulutuksen parissa toimivat voivat myös kehittää omaa osaamistaan erilaisten ulkomaanjaksojen avulla. Taide- ja kulttuurialan korkeakoulut voivat hyödyntää Erasmus+ korkeakoulutusta alan korkeakoulutuksen eurooppalaiseen kehittämiseen.

Myös kaikissa Pohjoismaiden ministerineuvoston rahoittamissa Nordplus-ohjelmissa on yhteistyömahdollisuuksia taide- ja kulttuurialan toimijoille – taiteen perusopetusta tarjoaville oppilaitoksille, korkeakouluille, aikuiskoulutustyötä tekeville taide- ja kulttuurialan organisaatioille sekä muille alan toimijoille.

Seminaarit ja koulutukset

Opetushallituksen kansainvälistymispalvelut järjestää infotilaisuuksia ja koulutusta EU-rahoituksen hakemiseen eri puolilla maata.

Ohjelma-asiantuntijamme auttavat mielellään organisaation kansainvälistymismahdollisuuksien kartoittamisessa ja neuvovat EU-tukien hakemisessa.

Pysy kuulolla!

Ota yhteyttä