eurodesk-colour_205px

Erasmus+

Turussa tehdään Youth in Action –lähetystä aikuisille. Jos joku ei tykkää erilaisista, pane tutustumaan erilaisiin paremmin. Jos joku ei jaksa kiinnostua, auta, näytä ja tartuta oma intosi. Näillä motoilla Turusta on tehty Youth in Action -kaupunki.

Youth in Action -kalenteri 2013-2014 marraskuu 2013

Kansainvälisyyden esteet mielestä pihalle

Nuoret liikkeelle yli rajojen! Kansainvälisyys meidän nurkille!
Youth in Ac-tiooon!

Esteenä kaikelle kivalle saattaa olla vain joku entinen nuori. Viranhaltija, joka ei tartu toimeen.

Kun Hasan Habib sai vastuulleen Turun nuorisotoiminnan kansainvälisen toiminnan, hän ”rupesi riehumaan”. Hänelle on kunnia-asia pitää Turku malliesimerkkinä kaupungista, jossa on jatkuvasti EVS-nuoria ja josta lähtee jatkuvasti EVS-nuoria. Yli 10 nuorisotyöntekijää hyödyntää aktiivisesti Youth in Actionia työssään. Turkulaiset nuoret ovat lähteneet kulkemaan kaikkia muitakin CIMOn kautta risteäviä kansainvälisyysväyliä.

Hasan on jatkanut Youth in Actionin ilosanoman levittämistä vapaa-ajallaankin, järjestötoiminnassa muun muassa monikulttuurisessa SONDIP-yhdistyksessä.

Turun nuorisopalveluiden kansainvälisen ja monikulttuurisen toiminnan toiminnanjohtaja Hasan Habib, mikä estää kaikkia viranhaltijoita toimimasta samoin? Miten nämä esteet voitetaan?

Este 1: ennakkoluulot. – Joillakin on ennakkoluuloja ja asennevammoja ulkomaalaisia kohtaan. EVS-vapaaehtoisten läsnäolo kuitenkin pehmentää selvästi asenteita, Hasan huomioi. Yksikin ulkomailta tullut EVS-nuori voi siis muuttaa kaiken ja avata tien laajalle Youth in Action -toiminnalle!

Este 2: ei jaksa. – Jotkut pelkäävät saavansa lisää töitä. Tällaisia ihmisiä voi kannustaa lähettämällä heitä koulutuksiin. Osallisuudesta seuraa käsitys mahdollisuuksista ja syntyy oivallus: mekin haluamme olla mukana Youth in Actionissa. Innostaa ja tukea voi myös menemällä aluksi itse vahvasti mukaan, tekemällä osan työstä ja siirtämällä tietämystä eteenpäin, Hasan kannustaa. Yksikin innostunut voi siis hieman lisää töitä ottamalla tehdä lisälisätöistä tarpeettomia, kun muut innostuvat tehdessä yhtä lailla.

Este 3: byrokraatti-identiteetti. – Jotkut vaan ovat byrokraatteja eivätkä tekijöitä, huomauttaa Hasan Habib, ja haastaa nuorten parissa työskentelevät kysymään, kumpi sinä haluat olla.

Teksti: Natalia Kisnanen Kuva: Hans Eiskonen