eurodesk-colour_205px

Erasmus+

Uusikaarlepyyn jäällä manner-Euroopan nuoret kuulivat hiljaisuuden. Pienen paikkakunnan nuoret näkevät kotiseutunsa Youth in Action -ryhmätapaamisen jälkeen uusin silmin. Uusikaarlepyyn hankimaisemat ja kanelipullat olivat eteläisemmän Euroopan nuorten mielestä kultaakin kalliimpia huippuelämyksiä.

Youth in Action -kalenteri 2013-2014 maaliskuu 2014

Uusikaarlepyyn nuoret lumosivat lumella ja luonnolla etelän vieraansa

Mitä eteläisemmän Euroopan nuoret voisivat tehdä Uusikaarlepyyssä maaliskuussa? Mitä sellaista meillä on, mitä siellä ei ole, kysyi ohjaaja Emil Wingren International Clubin nuorilta.

Nuoret vastasivat suunnittelemalla ja kutsumalla koolle Youth in Action -ryhmätapaamisen "42 – the meaning of Life, Snow and Everything". "Kävelimme jäätä pitkin, laskeuduimme jäälle makaamaan ja katsomaan tähtitaivasta. Siitä minä pidin eniten, koska sillä hetkellä tunsimme väkisinkin yhteyden välillämme, ja kuulimme hiljaisuuden. Se oli yksinkertaisesti taianomaista!", kuvailee ryhmätapaamista slovenialainen osallistuja Anja Hribar.

Hän lumoutui hiihtämisestä, luistelemisesta, mäenlaskusta, korvapuustien leipomisesta ja makkaranpaistosta. "Kävimme myös saunassa ja loikimme sieltä lumeen. Se oli ihan hullua, virkistävää ja rentouttavaa!"

Uusikaarlepyyn arvo nousi lumen alta entistäkin paremmin esiin paikallisten nuorten silmissä. Hanna Drifell löysi kotimaastaan ja kotiseudustaan ihan uusia puolia. "Yllättävää kyllä sain koittaa monia Suomessa niin tyypillisiä mutta itselleni uusia asioita: avantouintia, pilkkimistä ja hiljaisuudesta nauttimista järven jäällä. "Uusiin ihmisiin tutustuminen enää pelota minua vieraalla kielelläkään", Hanna kertoo.

Teksti: Natalia Kisnanen, Kuva: Hans Eiskonen