YAP-vaihdossa Coloradossa kesällä 2015. Katso Maija Maunun tunnelmia (videon kesto: 2:29)

YFU-logo

US Embassy -logo

Finland-US Young Ambassadors -stipendiohjelma

Finland-US Young Ambassadors on Yhdysvaltain Suomen suurlähetystön ja CIMOn rahoittama stipendiohjelma. Ohjelman suomalaisena yhteistyökumppanina toimii Vaisala Oyj. Ohjelma on suunnattu 16–17-vuotiaille, ulospäin suuntautuneille, koulutyössään motivoituneille ja ympäristöasioista kiinnostuneille lukiolaisille.

Ohjelman tavoitteina on lisätä kulttuuriemme välistä ymmärrystä, antaa ensikäden tietoa suomalaisnuorille Yhdysvalloista ja amerikkalaisten elämästä sekä edistää kiinnostusta ympäristöasioihin.

Young Ambassadors –kesäohjelmaan valittiin 13 lukiolaista Suomesta, jotka saavat stipendin kuuden viikon mittaiseen ohjelmaan Yhdysvalloissa kesällä 2015. Stipendiaattien valinnassa painotetaan myös hakijan laatimaa englanninkielistä ympäristöaiheista kirjoitusta.

Ohjelman toteutuksesta, nuorten hakuprosessista ja lähtövalmennuksista vastaa vaihto-oppilas- ja kansainvälisyyskasvatusjärjestö Suomen Youth for Understanding ry (YFU).

Young Ambassadors –stipendiaatit matkustavat Yhdysvaltoihin kesäkuun alussa 2015. Ohjelma alkaa Washington DC:ssä, jossa saapumisvalmennuksen ohella nuoret saavat ensikosketuksen Suomen Yhdysvaltain suurlähetystön toimintaan ja pääsevät tutustumaan kaupungin nähtävyyksiin.

Matka jatkuu lentäen Coloradoon, jossa kesästipendiaatit asuvat viisi viikkoa paikallisten perheiden jäsenenä. Isäntäperheet ovat vapaaehtoisia, YFU:n haastattelemia ja ohjelmaan valmentamia.

Jo neljättä vuotta ohjelman yhteistyökumppanina Coloradossa on mukana Vaisala Oyj.

Stipendiohjelman hakuaika vuodelle 2015 on päättynyt. Päätökset hakijoille on lähetetty.

Kokemuksia kuvina

#youngambassadors2015 Instagramissa