suomal_opisk547x262.jpg

Kuva: Satu Haavisto

Suomalaisille opiskelijoille

Opetushallitus tarjoaa suomalaisten yliopistojen suomen kielen, kotimaisen kirjallisuuden ja suomalais-ugrilaisten kielten opiskelijoille mahdollisuuden saada opetuskokemusta ulkomailla. Opiskelijoiden tulee hallita suomen kieli äidinkielisen tasoisesti.

Opiskelija voi hakea

  • harjoittelijaksi (linkki vie kansainvälisen harjoittelun sivuille)
  • sukukansakurssin johtajaksi tai opettajaksi.

Suomen kieltä, kotimaista kirjallisuutta tai suomalais-ugrilaisia kieliä opiskelleiden on valmistumisensa jälkeen mahdollista hakea lehtoriksi ulkomaiseen yliopistoon, varsinkin jos he ovat opinnoissaan ja aiemmissa työtehtävissään suuntautuneet S2-opetukseen.

Harjoittelijaksi

Opetushallitus lähettää joka vuosi 13 - 18 opiskelijaa harjoittelijoiksi ulkomaisiin yliopistoihin, joissa opetetaan suomea. Harjoittelu kestää enintään kuusi kuukautta. Harjoittelupaikkoja on vuosittain eri yliopistoissa. Lisätietoa harjoittelusta ja harjoittelupaikoista kansainvälisen harjoittelun sivuilla

Sukukansakurssin johtajaksi tai opettajaksi

Opetushallitus järjestää kesäisin sukukansakurssin Venäjän suomalais-ugrilaisilla alueilla toimivien yliopistojen suomen kielen opiskelijoille yhteistyössä paikallisen yliopiston kanssa. Opetushallitus lähettää Suomesta kurssille johtajan ja kaksi opettajaa.