.

Kansainvälisen harjoittelun paikat syyskuussa 2016

Finsk-norsk kulturinstitutt, Oslo, Norja

Ohjelma

Suomen tiede- ja kulttuuri-instituutit

Harjoittelupaikka

Finsk-norsk kulturinstitutt, Oslo, Norja

Harjoitteluaika

5 kk, 16.1.-31.5.2017

Työtehtävät

Vuonna 2017 instituutti on aktiivisesti mukana Suomi 100-juhlavuoden ohjelmassa, joten ohjelma on myös juhlavuosipainotteinen. Suurin satsaus on «100 esinettä Suomesta» -näyttely joka tulee esille Norsk Teknisk museetiin. Musiikki, kuvataide, arkkitehtuuri, kirjallisuus ja näyttämötaiteet ovat kaikki esillä instituutin toiminnassa vuonna 2017.Yhteistyö norjalaisten festivaalien kanssa sekä seminaarien ja luentotilaisuuksien järjestäminen kuuluu myös instituutin toimintaan

Harjoittelijan työtehtäviin kuuluu mm.

  • toimistotyöt,
  • osallistuminen erilaisten kulttuuritapahtumien tuottamiseen ja erityisesti niistä tiedottamiseen ja markkinointiin (uutiskirjeet, mediakontaktit, instituutin web-sivut, Facebook ja muu sosiaalinen media),
  • taiteilijoiden ja esiintyjien matkajärjestelyjen hoitaminen ja heihin yhteyden pitäminen.

Valintakriteerit

Mieluiten loppuvaiheen opiskelija tai vastavalmistunut viestinnän, journalistiikan tai markkinoinnin opiskelija. Kulttuuri- tai taidealan tuntemus katsotaan eduksi.

Työskentelykielet ovat norja/ruotsi ja suomi. Vahva ruotsin/norjan kielen taito on välttämätön.

Harjoittelijalta odotetaan, että hän on kiinnostunut kulttuurivaihdosta ja seuraa mitä Suomen kulttuuriareenalla tapahtuu.

Harjoittelijalta toivotaan monipuolisia tietokoneenkäyttövalmiuksia (Office-paketti, InDesign, Photoshop jne.).

Harjoittelijan tulee olla vastuuntuntoinen, itsenäiseen työskentelyyn pystyvä, luovasti ja positiivisesti ajatteleva, joustava ja stressitilanteita sietävä.

Palkka

CIMOn apuraha 1180 euroa/kk

Työskentelykieli

ruotsi/norja (CV englanniksi ja motivaatiokirje ruotsiksi)

Asunto

Harjoittelija hankkii asunnon itse. Kulttuuri-instituutti antaa mielellään vinkkejä asunnon hankkimiseen.

Kulttuuri-instituutti maksaa harjoittelijalle asumistukea NOK 2.500/ kk

Lisätietoja

Oslo on monelle tuntematon pohjoismainen pääkaupunki, joka usein yllättää harjoittelijan positiivisesti: Kaupunki tarjoaa mm. monipuolista kulttuurielämää ja loistavat mahdollisuudet liikunnan ja luontoretkeilyn harrastamiseen.

Suomalais-norjalainen kulttuuri-instituutti on erittäin vireä pieni instituutti, jonka toimialue kattaa koko Norjan ja joka on saavuttanut aseman Suomen taiteen ja kulttuurin näkyvänä ikkunana ja yhteistyökumppanina norjalaisten kulttuurin alan toimijoiden parissa.

Harjoittelupaikka antaa harjoittelijalle monipuolista kokemusta kulttuurivaihdosta ja yhteistyöstä, ja yleiskuvan niin Suomen kuin Norjan taiteen ja kulttuurin kentästä sekä kulttuuritapahtumien tuottamisesta. Instituutti tekee tiivistä yhteistyötä Suomen suurlähetystön kanssa. Korkeakouluharjoittelijoita on myös lähetystössä.

www.finno.no