Kansainvälisen harjoittelun paikat syyskuussa 2016

Suomen Benelux-instituutti, Bryssel, Belgia

Ohjelma: Suomen tiede- ja kulttuuri-instituutit
Harjoittelupaikka: Suomen Benelux-instituutti

Institut culturel finlandais pour le Benelux

Fins Cultureel Instituut voor de Benelux

Harjoitteluaika: 6 kk,15.1.-15.7.2017
Työtehtävät:

Suomen Benelux-instituutti luo siltoja kulttuurin, taiteen ja tieteen toimijoille. Erityisinä painopisteinä vuonna 2017 ovat Suomi 100 -juhlavuoden Mobile Home(less) -projekti, esittävän taiteen liikkuvuusohjelma TelepART sekä Benelux-instituutin yhteiskuntaohjelma. Harjoittelijaa haetaan instituutin toiminnan avustaviin sekä erityisesti viestinnällisiin tehtäviin. Toimistorutiinien lisäksi harjoittelijalle tarjotaan kokemustaan ja osaamistaan vastaavia itsenäisiäkin tehtäväkokonaisuuksia. Sosiaalisen median tuntemus, kokemus sen käytössä sekä viestintään liittyvät valmiudet ovat eduksi.

Valintakriteerit:

Harjoittelijan toivotaan olevan kulttuurin tai viestinnän alan valmistumisvaiheessa oleva tai juuri valmistunut korkeakouluopiskelija.

Kielitaitovaatimuksena on suomi tai ruotsi äidinkielenä, erinomainen englannin sekä suullisen että kirjallisen kielen taito ja lisäksi mielellään vähintään auttava ranskan ja/tai hollannin kielen taito.

Palkka: CIMOn apuraha 1010€ / kk. Instituutti tarjoaa julkisen liikenteen kuukausikortin 49€ asti. Mahdollisista työmatkoista korvataan päivärahat instituutin käytännön mukaisesti.
Työskentelykieli: suomi (+ englanti ja ranska/hollanti) (CV ja motivaatiokirje englanniksi)
Asunto: Asuntotilanne on Brysselissä aika hyvä. Sopivan asunnon löytäminen ei ole kovin vaikeaa. Instituutti antaa lisävinkkejä ja neuvoja.
Lisätietoja: Instituutti auttaa mielellään kaikissa käytännön asioissa harjoittelun alkuvaiheessa. Kaupungissa on myös suurehko suomalainen yhteisö, josta saa tarvittaessa monenlaista tukea.