Kansainvälisen harjoittelun paikat syyskuussa 2016

Finnland-Institut in Deutschland, Berliini, Saksa

Ohjelma

Suomen tiede- ja kulttuuri-instituutit

Harjoittelupaikka

Finnland-Institut in Deutschland, Berliini, Saksa

Harjoitteluaika

4+8 kk, alkaen 2.1.2017

Työtehtävät

  • Opinto- ja harjoitteluneuvonta: esim. yhteydet yliopistoihin- ja korkeakouluihin, kyselyihin vastaaminen, opintomessuille osallistuminen, esitelmät, tiedonhaku, neuvontapalvelu puhelimitse,sähköpostitse ja henkilökohtaisesti, kontaktien luominen ja välittäminen.
  • Instituutin muihin tiede- ja koulutusprojekteihin osallistuminen: esim. yhteydenpito jo olemassa oleviin yhteistyökumppaneihin ja uusien yhteistyökumppanien kartoitus; mahdollisten opiskelijaseminaarien ja tutkijaseminaarien suunnittelu, valmistelu, toteutus, dokumentointi ja arviointi.
  • Muuhun instituutin toimintaan ja tapahtumiin osallistuminen: esim. kulttuuritapahtumiin liittyvät järjestelyt, vierailuryhmien vastaanotto ja instituutin esittely vierailijoille, käännöstehtävät.

Valintakriteeri

Hakijan toivotaan olevan opintojen loppuvaiheessa tai vastavalmistunut

Kielitaitovaatimuksena erittäin hyvä saksan ja suomen kirjallinen ja suullinen taito. Ruotsin ja englannin taito ovat eduksi.

Aiempi kokemus kv-tehtävistä on eduksi.

Tehtävässä tarvitaan esiintymistaitoa ja avoimuutta.

Palkka

CIMOn apuraha 1010 euroa/kk neljän ensimmäisen kuukauden ajalta. Harjoittelujakson kahdeksasta viimeisestä kuukaudesta vastaa Suomen Saksan Instituutin Säätiö, mikäli säätiö saa myönteisen rahoituspäätöksen OKM:ltä. Harjoittelijan tulee kuulua koko harjoittelun ajan Suomen sosiaaliturvan piiriin.

Työskentelykieli

saksa ja suomi (motivaatiokirje ja CV saksaksi)

Asunto

Instituutista saa tarvittaessa neuvoja asunnon etsimisessä. Yleisesti Berliinin asuntotilanne on hyvä ja vuokrat ovat useita muita suurkaupunkeja selkeästi alhaisemmat.

Lisätietoja

www.finnland-institut.de

Lisätietoja Suomen Saksan-instituutista, harjoittelusta sekä Berliinissä asumisesta antaa instituutin johtaja Laura Hirvi laura.hirvi@finstitut.de