Muualla Opetushallituksen palveluissa

Maailmalle.net

Työharjoittelu maailmalla

Kokemuksia maailmalta

Hakijalle

Opetushallituksen kautta voi hakea EDUFI-harjoittelupaikkoja ulkomailla.

Tutustu

  1. yleisiin hakukriteereihin,
  2. mahdollisiin poikkeuksiin yleisistä hakukriteereistä kunkin työnantajan sivulla (esim. instituutit) tai työnantajaryhmän sivulla (Yritykset ja paikalliset järjestöt, Kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot) sekä
  3. paikkakuvauksiin, jotka julkaistaan haun alkaessa. Paikat ovat saman tyyppisiä kuin kevään hakukierroksella: Paikat keväällä 2018

Tee hyvä hakemus ajoissa

Hanki tarvittavat liitteet ja kirjoita motivaatiokirje etukäteen. Aloita hakemuksen täyttäminen ajoissa. Sähköinen hakulomake on auki vain hakuaikoina.

Vinkkejä motivaatiokirjeen kirjoittamiseen löytyy mm. Maailmalle.netin blogitekstistä.

Myös YK:n apulaisasiantuntijoille tarkoitetun sivun tietopakettia kannattaa hyödyntää soveltuvin osin: Vinkkejä kansainväliseen työnhakuun.

Priorisoi hakemasi paikat

Voit hakea kahta saman työnantajan paikkaa. Jos haet esim. edustustoihin, voit ilmoittaa kaksi edustustopaikkaa, joista olet kiinnostunut.

Jos haet harjoitteluun kehy-organisaatioihin, voit hakea kahta paikkaa, vaikka ne olisivat eri järjestöissä (esim. UNDP ja UNFPA). Yritykset ja paikalliset järjestöt -ryhmässä voit hakea myös kahta paikkaa, vaikka niissä olisi eri työnantaja.

Hakijat pyritään sijoittamaan aina siihen paikkaan, johon he ensisijaisesti ovat hakeneet. Valitse ensimmäiseksi paikaksi se paikka, johon ensisijaisesti haluat, koska sinut voidaan valita jatkoon vain yhteen paikkaan.Toissijaiseen paikkaan hakija sijoitetaan lähinnä poikkeustapauksissa.

Harjoittelun pituus ja ajankohta

Harjoittelun kesto ja ajankohta on mainittu paikkakuvauksessa. Harjoittelun pituus on yleensä 3 - 6 kuukautta. Myös pidempiä jaksoja voi olla tarjolla yksittäisissä paikoissa.

Useimmissa helmikuussa haettavissa paikoissa harjoittelu alkaa kesän aikana samana vuonna. Syyskuussa haettavat paikat alkavat aikaisintaan seuraavan vuoden tammikuussa.

Yleensä harjoitteluaika on ilmoitettu paikkatarjouksessa. Jos siinä kerrotaan, että ajankohdasta voi neuvotella työnantajan kanssa, mainitse sinulle sopiva tai parhaiten sopivat aloitusajankohdat hakemuksessasi.

Apuraha

Opetushallituksen apurahan suuruus määräytyy kohdemaan mukaan ja se löytyy paikkakuvauksesta. Apuraha myönnetään paikkaan valitulle harjoittelijalle, joten sitä ei tarvitse hakea erikseen.

Apurahan (aikaisemmin CIMOn, nykyisin OPH:n apurahan) voi saada vain kerran. Poikkeuksena on harjoittelu Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä.

Opetushallituksen apurahaa ja omasta oppilaitoksesta haettavaa Erasmus-tukea ei voi saada samalle harjoittelujaksolle.