Muualla Opetushallituksen palveluissa

Maailmalle.net

Harjoittelu ja työskentely

Kokemuksia maailmalta

Hakijalle

Opetushallituksen kautta voi hakea EDUFI-harjoittelupaikkoja ulkomailla. Hakuaika alkoi ti 19.9.2017 klo. 14.00 ja päättyy ti 3.10.2017 klo. 16.15.

Tutustu

  1. yleisiin hakukriteereihin,
  2. mahdollisiin poikkeuksiin yleisistä hakukriteereistä kunkin työnantajan sivulla (esim. Edustustot) tai työnantajaryhmän sivulla (Yritykset ja paikalliset järjestöt, Kehitysyhteistyötä tekevät organisaatiot) sekä
  3. paikkakuvauksiin, jotka löydät kunkin työnantajan sivun kautta. Linkit paikkatietoihin on koottu myös sivulle Paikat syksyllä 2017.

Tee hyvä hakemus ajoissa

Hanki tarvittavat liitteet ja kirjoita motivaatiokirje etukäteen. Aloita hakemuksen täyttäminen ajoissa. Sähköinen hakulomake sulkeutuu hakuajan päättyessä.

Vinkkejä motivaatiokirjeen kirjoittamiseen löytyy YK:n apulaisasiantuntijoille tarkoitetuilta sivuilta, mutta niistä voi olla hyötyä myös suomalaisorganisaatioihin haettaessa:
Vinkkejä kansainväliseen työnhakuun

Priorisoi hakemasi paikat

Voit hakea kahta saman työnantajan paikkaa. Jos haet esim. edustustoihin, voit ilmoittaa kaksi edustustopaikkaa, joista olet kiinnostunut.

Jos haet harjoitteluun kehy-organisaatioihin, voit hakea kahta paikkaa, vaikka ne olisivat eri järjestöissä (esim. UNDP ja IGAD). Yritykset ja paikalliset järjestöt -ryhmässä voit hakea myös kahta paikkaa, vaikka niissä olisi eri työnantaja.

Hakijat pyritään sijoittamaan aina siihen paikkaan, johon he ensisijaisesti ovat hakeneet. Valitse ensimmäiseksi paikaksi se paikka, johon ensisijaisesti haluat, koska sinut voidaan valita jatkoon vain yhteen paikkaan.Toissijaiseen paikkaan hakija sijoitetaan lähinnä poikkeustapauksissa.

Harjoittelun pituus ja ajankohta

Harjoittelun kesto ja ajankohta on mainittu paikkakuvauksessa. Harjoittelun pituus on yleensä 3 - 6 kuukautta. Myös pidempiä jaksoja voi olla tarjolla yksittäisissä paikoissa.

Useimmissa helmikuussa haettavissa paikoissa harjoittelu alkaa kesän aikana samana vuonna. Syyskuussa haettavat paikat alkavat aikaisintaan seuraavan vuoden tammikuussa.

Yleensä harjoitteluaika on ilmoitettu paikkatarjouksessa. Jos siinä kerrotaan, että ajankohdasta voi neuvotella työnantajan kanssa, mainitse sinulle sopiva tai parhaiten sopivat aloitusajankohdat hakemuksessasi.

Apuraha

Opetushallituksen apurahan suuruus määräytyy kohdemaan mukaan ja se löytyy paikkakuvauksesta. Apuraha myönnetään paikkaan valitulle harjoittelijalle, joten sitä ei tarvitse hakea erikseen.

Apurahan (aikaisemmin CIMOn, nykyisin OPH:n apurahan) voi saada vain kerran. Poikkeuksena on harjoittelu Suomen kielen ja kulttuurin opetuspisteissä.

Opetushallituksen apurahaa ja omasta oppilaitoksesta haettavaa Erasmus-tukea ei voi saada samalle harjoittelujaksolle.