Muualla verkossa

Europass Documents
Mallipohja mm. ansioluettelon tekoon eri kielillä. Ansioluettelon voi tehdä myös muulla tavoin kuin tämän mallipohjan avulla.

Hakulomake ja -ohjeet

Jatkohaku alkaa to 14.3.2019 klo 14.00 ja päättyy 28.3.2019 klo 16.15 Suomen aikaa.

Sähköinen hakulomake Huom! Hakujärjestelmän sivulla on 2 linkkiä. Valitset linkki "Apply for Country" hakiessasi Maaohjelmien paikkoja. Hakuprosessia on muutettu, joten hakemusta ei enää tarvitse lähettää postitse Opetushallitukseen.

Hakulomake on käytössä vain hakuaikoina ja se avataan 14.3. klo. 14.00.


Tietosuojakäytäntö Opetushallituksessa

Hakuohjeet

Haussa olevat maat

 • Intia
 • Brasilia
 • Uruguay

Katso tarkemmat tiedot sivulta Harjoittelupaikat

Hakuprosessin vaiheet pähkinänkuoressa

 1. Lue kaikki ohjeet huolellisesti ennen hakulomakkeen täyttämistä.
 2. Perehdy haettavana oleviin harjoittelupaikkoihin.
 3. Valmistele liitetiedostot (ansioluettelo eli CV, opintorekisteriote ja vapaamuotoinen motivaatiokirje) ohjeiden mukaan ja tallenna ne koneellesi. Täyttäessäsi hakulomaketta sinun tulee liittää ko. tiedostot hakulomakkeeseen.
 4. Täytä sähköinen hakulomake ohjeiden mukaisesti.
 5. Sähköinen hakulomake sulkeutuu 28.3.2019 klo 16.15 Suomen aikaa.
 6. Tiedot EDUF-harjoittelun suorittaman esivalinnan tuloksista (jatkoon pääsystä tai siitä karsiutumisesta) postitetaan EDUFIsta kaikille hakijoille sähköpostilla viimeistään 18.4.2019.
 7. Esivalinnan jälkeen EDUFI-harjoittelun ulkomaiset yhteistyökumppanit alkavat etsiä hakemuksessa esitettyjen toivomusten perusteella mahdollisimman sopivaa harjoittelupaikkaa hakijalle.
 8. Saatuamme tiedon harjoittelupaikasta, ilmoitamme siitä välittömästi hakijalle sähköpostitse ja lähetämme samalla ohjeet jatkoa varten. EDUFI-harjoittelun ulkomainen yhteistyökumppani ohjeistaa omalta osaltaan harjoittelupaikkaan liittyvissä asioissa mm. lupamenettelyistä.

Huom! Hakulomaketta ja liitteitä ei tarvitse enää lähettää Opetushallitukseen.

Hakulomake

Hakeminen kaikkiin CIMOn harjoittelupaikkoihin tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella. Lomake täytetään Internetissä ja siihen liitetään mukaan .pdf-muodossa tallennettuna hakijan ansioluettelo (CV), opintorekisteriote ja motivaatiokirje.

Hakulomake tulostuu pdf-tiedostoksi, jonka voit tulostaa. Tätä varten tarvitaan Acrobat Reader-ohjelma, jonka voit ladata maksutta käyttöösi hakulomakkeen etusivulla olevan tai oheisen linkin kautta. Tiedosto on mahdollista myös tallentaa omalle koneelle (ja tulostaa myöhemmin) valitsemalla selaimen valikosta kohdan File- Save as… ja tallettamalla tiedoston haluttuun paikkaan omalla koneella.
Acrobat Readerin lataussivulle

Ohessa on sähköisen hakulomakkeen täyttöohjeet. Seuraa ohjeita tarkasti, jotta täyttäminen sujuisi mahdollisimman vaivattomasti. Ota myös huomioon, että laadit hakemuksesi nimenomaan työnantajaa varten: se on ensimmäinen kontaktisi häneen, joten se kannattaa tehdä huolella. Voit avata hakulomakkeen toiseen selaimeen ja pitää nämä ohjeet samalla auki tai voit tulostaa nämä ohjeet itsellesi ennen hakulomakkeen täyttöä.

Huomaa, että sinulla tulee olla ansioluettelo, opintorekisteriote ja motivaatiokirje tallennettuna .pdf-muodossa ennen lomakkeen täytön aloittamista. Tietoturvallisuussyistä Microsoft Word -dokumentit eivät ole sallittuja. Kukin liite saa olla korkeintaan 2000 kilotavua (kt). Katso ohjeet ansioluetteloa (CV:tä), opintorekisteriotetta ja motivaatiokirjettä varten ennen lomakkeen täytön aloittamista kohdasta Liitteet.

Sähköisen hakulomakkeen kieli on englanti, koska palvelemme samalla lomakepohjalla myös ulkomaisia asiakkaitamme. Sähköinen hakulomake myös täytetään kokonaisuudessaan englanniksi. Nyt haussa oleviin paikkoihin motivaatiokirje kirjoitetaan työskentelykielellä, joka on mainittu paikkatarjouksessa. Ansioluettelo (CV) kirjoitetaan englanniksi, ellei paikkatarjouksessa toisin mainita. Opintorekisteriote voi olla joko työskentely- tai englannin kielellä.

Sivun alkuun

Sähköisen hakulomakkeen täyttöohjeet

Kansainvälisen harjoittelun sähköinen hakulomake

Sähköinen hakulomake täytetään englanniksi.

Hakulomakkeen täyttäminen jakautuu kuuteen (6) vaiheeseen. Voit tallentaa hakemuksesi kesken lomakkeen täytön, jos haluat tehdä siihen muutoksia myöhemmin. Antamaasi sähköpostiosoitteeseen (vaihe 3) lähetetään linkki, josta pääset keskeneräiseen hakulomakkeeseesi myöhemmin.

Hakulomakkeen täytön aikana saatat tarvita ohjeita. Klikkaamalla lomakkeessa olevia infonappuloita saat ohjeita kyseisen kohdan täyttämiseen.

Etusivu

Lomakkeen täyttäminen aloitetaan valitsemalla Apply for country lomakkeen etusivulla.

Vaihe 1

Valitse alasvetovalikosta maa, johon haluat hakea ja klikkaa Continue

Vaihe 2

Valitse nyt Choose Placement -kohdan alasvetovalikoista Various Fields of Study. Mikäli haluat tarkentaa harjoitteluajankohtaa paikkatarjouksessa mainitun ajankohdan puitteissa, voit tehdä sen kohdassa Time period.

Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, klikkaa Continue ja pääset vaiheeseen 3.

Vaihe 3

Täytä kaikki tarvittavat henkilötietosi. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia, ilman niiden täyttämistä et pääse eteenpäin lomakkeessa.

Täytä tarviittaessa kohtaan Health information tiedot terveydentilastasi.

Täytä nykyinen osoitteesi kohtaan Present address. Mikäli se on voimassa vain tietyn ajan, ilmoita se kohdassa Valid from-to ja täytä pysyvä osoitteesi kohtaan Permanent address. Mikäli Present address on pysyvä osoitteesi, kohtaa Permanent address ei tarvitse täyttää.

Kun olet täyttänyt kaikki tarvittavat kohdat, pääset vaiheeseen 4 klikkaamalla Continue. Mikäli haluat nyt keskeyttää lomakkeen täytön ja jatkaa myöhemmin, klikkaa Save and continue later. Tällöin antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään linkki, josta pääset jatkamaan lomakkeen täyttöä myöhemmin.

Vaihe 4

Täytä opintojasi koskevat tiedot. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Mikäli olet jo suorittanut muun kuin ylioppilstutkinnon, täytä kohta Education. Jos et ole vielä suorittanut tutkintoa, tätä kohtaa ei tarvitse täyttää.

Kohtaan Present institution kirjoita tiedot opinnoista, joita parhaillaan olet suorittamassa.

Täytä kohdat Level of education, Main subject, Faculty ja Other subjects myös siinä tapauksessa, että olet jo suorittanut tutkinnon.

Ilmoita kohdassa Language skills kielitaitosi. Kohdassa Certficate ilmoita, onko sinulla kielitaitotodistus kyseisestä kielestä (yes tai no). Lisätietoa kielitaitotodistuksista löydät kohdasta Liitteet . Mikäli sinulla on muuta tietoa ko. kielen hallitsemisesta, kerro siitä kohdassa if other, explain. Huomaa, että kielitodistuksia ei liitetä hakemuksen mukaan, mutta työnantaja voi pyytää sinua esittämään kielitodistukset ja/tai osoittamaan kielitaitosi muuten.

Voit myös tässä vaiheessa keskeyttää lomakkeen täytön ja jatkaa myöhemmin. Kun olet täyttänyt sivun tarvittavat tiedot, klikkaa Continue ja pääset vaiheeseen 5.

Vaihe 5

Liitä tässä vaiheessa tiedostoistasi ansioluettelo, opintorekisteriote ja motivaatiokirje hakulomakkeeseen. Infoteksti opastaa, kuinka saat liitettyä liitetiedostot klikkaamalla Browse. Kukin liite saa olla korkeintaan 2000 kilotavua (kt). Huomaa, että liitetiedostot ovat pakollisia. Ilman niiden liittämistä et voi jatkaa hakemuksen täyttämistä.

Voit myös tässä vaiheessa keskeyttää lomakkeen täytön ja jatkaa myöhemmin.

Kun olet täyttänyt tarvittavat tiedot, klikkaa Continue ja pääset vaiheeseen 6.

Vaihe 6

Nyt näet tulostettavan version hakemuksestasi. Tarkistathan vielä kerran tietojesi oikeellisuuden. Voit tehdä niihin muutoksia klikkaamalla Change tai Select again sivun oikeassa laidassa. Huomaathan, että kohdissa, joissa muutokset tehdään valitsemalla Select again, sinun tulee valita uudestaan ko. osion kaikki kohdat.

Voit myös tässä vaiheessa keskeyttää lomakkeen täytön ja jatkaa myöhemmin.

Mikäli tietosi ovat oikein, klikkaa Continue.

Hakemuksesi lähetetään pdf-tiedostona kohdassa Personal info antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Mikäli haluat vastaanottaa sen johonkin muuhun sähköpostiosoitteeseen, niin voit tehdä muutoksen tässä kohdassa.

Muistathan tarkistaa, ettei tietoturvaohjelma ole siirtänyt hakemustasi (pdf-tiedosto) sähköpostiohjelmasi roskapostikansioon. Näin voi tapahtua sähköpostin sisältämän liitetiedoston vuoksi. Tämän jälkeen siirry eteenpäin klikkaamalla Send and continue.

Hakemuksestasi muodostetaan pdf-tiedosto, joka lähetetään antamaasi sähköpostiosoitteeseen. Kun pdf-tiedosto on valmis, siirryt automaattisesti seuraavaan kohtaan. Tässä vaiheessa hakemuksesi on tallentunut Opetushallituksen tietokantaan.

Pääset katsomaan hakemustasi klikkaamalla View PDF. Voit tulostaa hakemuksen myös myöhemmin sähköpostiisi tulleesta pdf-tiedostosta. Säästä hakemus, jos työantaja haluaa siitä myöhemmin itselleen päivätyn ja allekirjoitetun kappaleen.

Sivun alkuun

Liitteet

Motivaatiokirje kirjoitetaan työskentelykielellä, joka on mainittu kussakin maakuvauksessa. Ansioluettelo kirjoitetaan englanniksi. Lyhenteitä ei saa käyttää. Oppilaitoksen, oppiaineiden ja tutkintojen nimet käännetään myös englanniksi. Opintorekisteriote voi olla joko työskentely- tai englanninkielellä .

Hakemukseen tarvittavat liitteet liitetään sähköiseen hakulomakkeeseen liitetiedostoina .pdf-muodossa.

Sähköiseen hakulomakkeeseen liitetään:

 1. Motivaatiokirje työnantajalle työskentelykielellä. Vapaamuotoisesta motivaatiokirjeestä tulisi käydä ilmi, miksi haet harjoitteluun juuri kyseiseen paikkaan sekä millaisia odotuksia ja toiveita sinulla on harjoittelupaikan ja työtehtävien suhteen. Motivaatiokirjeessä on myös hyvä selvittää, kuinka harjoittelu liittyy opinto- ja urasuunnitelmiisi. Sopiva motivaatiokirjeen pituus on A4-arkki.
 2. Ansioluettelo (CV) englanniksi. Koska hakulomakkeeseen ei tarvitse liittää työtodistuksia, kuvaile ansioluettelossasi lyhyesti myös työtehtäviäsi. Mallina voit käyttää esim. Europass-ansioluetteloa (ohjeet ja ansioluettelopohja löytyvät oikean palstan linkistä). Valokuva ei ole pakollinen, mutta voit halutessasi liittää ansioluetteloon kuvasi tai se voi olla erillinen tuloste sähköisessä muodossa olevasta kuvasta.
 3. Opintorekisteriotteesi työskentely- tai englanninkielellä. Mikäli olet jo valmistunut, liitä hakemukseen myö kopio tutkintotodistuksesta englanniksi tai työskentelykielellä, ellei valmistumispäivä ja tutkintonimike näy opintorekisteriotteessa.

Kielitaitotodistuksia ei tarvitse liittää hakuvaiheessa mukaan. Mikäli hakija pääsee esivalinnassa jatkoon, työnantaja saattaa pyytää häntä toimittamaan todistus ko. kielitaidostaan. Kielitaidon voi osoittaa esimerkiksi seuraavilla tavoilla:

 • kielen lehtorin arviointi vapaamuotoisesti,
 • kopio enintään kaksi vuotta vanhasta virallisesta kielitaitotodistuksesta, esim. Goethe-Institut, TOEFL tms., tai
 • ansioluettelossa maininta pidempiaikaisesta opiskelusta tai harjoittelusta ulkomailla viimeksi kuluneen kahden vuoden aikana ja selvitys sinä aikana käytetystä kielestä.

Sivun alkuun

Hakeminen vain yhteen harjoittelupaikkaan

Maaohjelmien/Paikalliset yritykset ja järjestöt haussa voi hakea vain yhteen (1) maahan, jonne hakemus lähetetään EDUFIin esivalinnan jälkeen lopullista valintaa varten.

Sivun alkuun

Hakemuksen lähettäminen

Sähköinen hakulomake täytetään osoitteessa https://kv-harjoitteluhakulomake.cimo.fi ja siihen liitetään tarvittavat liitteet 28.3.2019 klo 16.15 Suomen aikaa. (GMT+2) mennessä.

Huomaathan, että sähköinen hakulomake sulkeutuu 28.3.2019 klo 16.15 Suomen aikaa (GMT+2).

Copyright: Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO - EDUFI, 2019.

Teknisistä ongelmista sivujen käytössä pyydämme ilmoittamaan osoitteeseen: kv-hakulomake(at)cimo.fi

Sivun alkuun