Students Making an Enterprise in Real Time (SM@RT)

Hankkeen ensisijainen tavoite on saada yrittäjyys kaikkien osallistuvien koulujen opinto-ohjelmaan mahdollisimman käytännönläheisesti. Kouluille annetaan selkeä ja helppo malli kuinka yrittäjyyttä voidaan opettaa. Kuuden maan osallistumisen kautta toiminnassa korostuu vahvasti kansainvälinen näkökulma, kaikki tuotokset ovat jollain muulla kuin omalla äidinkielellä.

Opiskelijoille hankkeen keskeisin tavoite on mahdollisuus kokeilla kansainvälistä yrittäjyyttä turvallisessa ympäristössä. Pitkän aikavälin tavoite on osoittaa opiskelijoille yrittäjyyden olevan yksi mahdollisuus työllistyä tulevaisuudessa. Teemme hankkeen aikana kuusi pienyritystä ensin paikallisesti, yhdistämme ne sitten projektikokouksessa. Ensimmäiset yritykset perustuivat tilastojen hyödyntämiseen ja keväällä 2015 toimivat yritykset toimivat matkailuyrityksinä omalla kotiseudulla. Jokaisessa yrityksessä käymme läpi liikeidean, liiketoimintasuunnitelman, sopivan yritysmuodon, rahoituksen ja markkinoinnin. Tämän lisäksi haastattelemme alan olemassa olevaa yritystä. Yritykset toimivat kukin perustamisesta lopettamiseen noin lukukauden ajan.

Mallia on jo esitelty kunkin kumppanuusmaan naapurikouluille ja käytettävä malli palautteineen on julkisesti saatavilla.

Koordinaattori: Lauttakylän lukio
Partnerit: CZ, SL, ES, BG, IT
Hankkeen kesto: 36kk