Kuva: Davide Pavone

Euroopan nuorisoviikko 2017

Shape it, move it, be it

Euroopan nuorisoviikko järjestetään 1.–7. toukokuuta 2017 kahdeksannen kerran koko Euroopassa. Viikolla korostetaan eurooppalaisnuorten solidaarisuutta ja sosiaalista sitoutumista, annetaan tietoa ja juhlitaan Erasmus+-ohjelmaa. Siellä päästään myös kuulemaan nuorten ajatuksia siitä, miten EU:n nuorisopolitiikan tulevaisuutta pitäisi muokata.

Euroopan nuorisoviikon tunnuslause on ”Shape it, move it, be it”, ja sen tarkoituksena on kannustaa nuoria muokkaamaan omaa tulevaisuuttaan osallistumalla keskusteluihin EU:n nuorisopolitiikan tulevaisuudesta, muuttamaan ulkomaille Erasmus+-liikkuvuusohjelman avulla ja osallistumaan äskettäin perustettuihin Euroopan solidaarisuusjoukkoihin, jotka tarjoavat nuorille tilaisuuden osoittaa solidaarisuuttaan hädänalaisille.

Lisätietoa löydät komission nuorisoviikon sivuilta www.youthweek.eu

Kädet yhteen!

Nuorisoviikon aikana on tarkoitus osoittaa viikon teemaan sopivaa solidaarisuutta – ja tämä tehdään ihmisketjulla. Oli ryhmässä tai tilaisuudessa muutama tai satoja osallistuja, tehkää jossakin vaiheessa tapahtumaanne toisiaan kädestä pitävä ihmisketju/rinki ja ottakaa siitä kuvia ja/tai videota. Käyttäkää kuvia ja videoita omassa some-viestinnässä käyttäen sometunnistetta #youthweek.

Logot ja viestintäohjeet

Nuorisoviikkoon liittyvässä viestinnässä käytetään viikon virallista logoa sekä Erasmus+ 30 -logoa.

Viikon virallinen hashtag on #youthweek. Lisäksi voi käyttää Erasmusplus-ohjelman hashtageja #ErasmusPlus ja #ILoveErasmusPlus.

Erasmus+ 30 vuotta - Ensin Erasmus, nyt Erasmus+. 30 vuotta tarinoita

EU:n Erasmus-ohjelma täyttää 30 vuotta vuonna 2017. Suomessa Opetushallitus koordinoi Suomen juhlavuoden tapahtumia. Toivommekin, että otatte 30-vuotisjuhlan huomioon Nuorisoviikon aikana. Alla olevaan pakettiin on koottu erilaisia materiaaleja, joita voi hyödyntää sosiaalisessa mediassa ja verkkosivuilla viikon aikana. Paketti sisältää bannerit verkkosivuille, Twitter-taustakuvan, Twitter ja FB-profiilikuvat, 3 infograafia sekä juhlavuoden logon.

Vuonna 1987 perustettu Erasmus-ohjelma oli alkujaan opiskelijavaihto-ohjelma, mutta vuosien mittaan sekä sen soveltamisala että kohderyhmä ovat laajentuneet suuresti. Ohjelman hankkeisiin on osallistunut yli 9 miljoonaa ihmistä, ja lisäksi se on vaikuttanut epäsuorasti lukemattomien muiden elämään.

Vuonna 2014 perustettiin uusi Erasmus+ -ohjelma, johon yhdistettiin EU:n aiemmat koulutus-, nuoriso- ja urheilualan ohjelmat. Sen tavoitteena on edistää Euroopan sisäistä ja kansainvälistä liikkuvuutta ja luoda yhteyksiä erimaalaisten ihmisten välille.

Lisätietoa juhlavuodesta löydät komission Erasmus+ 30 -sivuilta