Raportti koulutuksesta

Jokaisen osallistujan täytyy palauttaa osallistujaraportti. Raportti on sähköinen ja pääset siihen alla olevan linkin kautta. Raportti täytyy palauttaa 30 päivän kuluessa matkan loppumisesta. Kansallinen toimisto ei korvaa osallistujan matkakustannuksia, ennen kuin raportti on lähetetty.

Laskutusohjeet

Matkakulut korvataan matkan päättymisen jälkeen Matkalasku täytyy tehdä 30 päivän kuluessa koulutuksen päättymisestä. Tämän jälkeen matkakuluja ei enää korvata.

Kansallinen toimisto korvaa vain toteutuneet matkat, siksi matkalaskun liitteenä tulee olla todisteena käytetyt matkaliput. On tärkeää, että osallistuja hankkii matkavakuutuksen, joka voi korvata käyttämättömät liput esimerkiksi sairastapauksessa.

Valitse oikea laskutustapa

Matka laskutetaan eri tavoin riippuen siitä oletko maksanut matkan itse vai onko taustaorganisaatiosi maksanut matkan.

Jos olet maksanut matkan itse:

Laskuta matkasi matkalaskulomakkeella (alla) ja liitä siihen matkaasi liittyvät alkuperäiset kuitit ja matkaliput todisteeksi. Lähetä matkalasku liitteineen matkalaskussa mainittuun osoitteeseen.

Jos taustaorganisaatiosi on maksanut matkan:

Kansallinen toimisto vastaanottaa, käsittelee ja arkistoi ostolaskunsa vain verkkolaskuina. Emme vastaanota sähköpostilla lähetettyjä laskuja.

Matkan kulut todennetaan kuiteilla. Ne liitetään sähköisesti verkkolaskuun. Jos niiden liittäminen epäonnistuu, lähetä ne sähköpostilla osoitteeseen youthevents@oph.fi. Liitteiden suositeltava tiedostomuoto on PDF.

Laskut lähetetään valtionhallinnon verkkolaskuoperaattorina toimivan OpusCapita Group Oy:n (ent. Itella Information Oy) kautta. Lue tarkat laskutusohjeet alla olevasta dokumentista.

Kysy lisätietoa oikeasta paikasta

Kaikki toiminnot ovat useamman tahon yhteistyössä toteuttamia. On hyvä ymmärtää, mistä kannattaa kysyä neuvoa mielessä painaviin kysymyksiin.

  • Kaikkiin toiminnon ohjelmaan, sisältöön, saapumisohjeisiin, majoitukseen, ruokailuihin ja käytännön järjestelyihin liittyviin kysymyksiin vastaa toiminnon järjestävä maa. Nyrkkisääntönä on, että kohdemaan yhteyshenkilö, jolle vahvistit osallistumisesi, osaa vastata kohdemaata koskeviin kysymyksiin. Yhteyshenkilön nimi ja yhteystiedot on lähetetty sinulle matkustusohjeet sisältävässä sähköpostissa.
  • Matkalippujen tilaukseen, matkakorvauksiin, matkasuunnitelmiin, matkajärjestelyihin, raportointiin ja matkalaskuihin liittyvät kysymykset voi ohjata Youth in Action -tiimiin (youthevents@oph.fi puh. 0295 338 611 tai 0295 331 823)
  • Erasmus+ Youth in Actionin hankeideoissa ja matkan jälkeisissä pohdinnoissa voi ottaa yhteyttä Paavo Pyykköseen (paavo.pyykkonen@oph.fi, puh. 0295 338 547)
  • Euroopan solidaarisuusjoukkojen koulutusten jälkeen pohdinnoissa auttaa Jutta Kivimäki (jutta.kivimaki@oph.fi, puh. 0295 338 568)