Etsintäkuulutus: Blogikirjoituskirjoituksia uusista kokemuksista ja ekoista kerroista

Eurooppalainen vapaaehtoispalvelu – EVS täyttää 20 vuotta! Juhlistamme pyöreitä vuosia pitämällä koko vuoden blogia, jossa vierailevat kirjoittajat kertovat vuosien varrella EVS:n kautta saamistaan uusista kokemuksista. Blogin nimi on 100 uutta kokemusta, ja blogissa kysytään uteliaisuutta provosoiden: Milloin teit viimeksi jotain ensimmäistä kertaa?

Uudet kokemukset voivat olla mitä tahansa mämmin tai sammakonreisien syönnistä ensimmäiseen kohtaamiseen Romanian romanien, katolisten nunnien tai englannin kieltä taitamattoman hankekumppanin kanssa. Tärkeintä ovat uusista kohtaamisista ja tilanteista syntyneet oivallukset. Näkökulma voi olla vastaanottavan tai lähettävän organisaation, ulkomaille lähteneen suomalaisen tai Suomeen tulleen ulkomaalaisen vapaaehtoisen. Sallittuja kirjoituskieliä ovat suomi, ruotsi ja englanti. Oleellista on, että jutuissa haastetaan omia ja lukijoiden ennakkoluuloja sekä rohkaistaan tutustumaan uusiin, erilaisiin ja ehkä hieman outoihinkin asioihin. Tyyli on vapaa ja huumori sallittua!

Miten voit osallistua?

Jos sinulla on tarina kerrottavana, toimi näin:

  1. Kirjoita tarinasi ja lähetä se sähköpostilla osoitteeseen hilma.ruokolainen(at)cimo.fi
  2. Laita sähköpostin liitteeksi tarinaan sopiva kuva (jos löytyy).

Kirjoittajan ei tarvitse osata käyttää blogialustaa, sillä me viemme tekstit ja kuvat blogiin ja editoimme niitä tarpeen mukaan. Jos haluat keskustella tarinan sopivuudesta blogiin ennen kuin annan näppiksen sauhuta, voit meilata tai soittaa Hilma Ruokolaiselle.

Juhlavuoden blogeja perustetaan vuoden aikana eri puolilla Eurooppaa. Samanaikaisesti käynnissä on sosiaalisen median kampanja, jossa ovat käytössä hashtagit #100uuttakokemusta #100newexperiences #EVS20. Toivomme runsaasti kaikenlaisia kuvia ja postauksia uusista kokemuksista!

Blogissa julkaistujen tarinoiden kirjoittajat saavat pienen yllätyspalkinnon.

Lisätietoa