Erasmus kouluissa ja päiväkodeissa

Ajankohtaista

luokassa

Kuva: Satu Haavisto

Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools 2017

Information for students

Erasmus kouluissa -ohjelma tarjoaa suomalaisille päiväkodeille, peruskouluille, lukioille ja toisen asteen ammatillisille oppilaitoksille mahdollisuuden kutsua ulkomaalainen Erasmus-, vaihto- tai tutkinto-opiskelija oppitunneille tuomaan kansainvälisyyttä opetukseen. Nämä kouluvierailut tarjoavat suomalaisten koulujen oppilaille tilaisuuden kansainvälistyä omassa koulussaan.

Kansainväliset opiskelijat tekevät mm. EU:n vaihto-ohjelmia tunnetuksi ja rohkaisevat paikallisia oppilaita osallistumaan niihin myöhemmin opinnoissaan. Opiskelijoille hanke antaa mahdollisuuden tutustua suomalaiseen kulttuuriin ja koulumaailmaan.

Opiskelijat voivat kouluvierailuillaan osallistua kielten- ja aineenopetukseen, kertoa opiskelustaan opinto-ohjaustunnilla, toteuttaa kansainvälisyyteen liittyvän projektin yksittäisen luokan kanssa tai osallistua koulun kansainvälisyyspäivän ohjelmaan.

Opiskelijat vierailevat kouluissa opettajien esittämien toivomusten ja kunkin opiskelijan oman erityisosaamisen mukaan. Vierailun sisältöä ei ole rajattu tiukasti, ja viime kädessä sekä sen suunnittelu että toteutus jäävät opettajan ja vierailevan opiskelijan kesken sovittavaksi. Yksi vierailija osallistuu lähtökohtaisesti 2-3 oppituntiin, jotka voivat olla kaikki samana tai eri päivinä. Vierailun kesto on kuitenkin opettajan ja opiskelijan välillä sovittavissa.

Toimintaan osallistuminen on kouluille täysin maksutonta.

Erasmus kouluissa -ohjelmassa on toteutettu vuosittan 300-500 kouluvierailua vuodesta 2010 alkaen. Ohjelman toteutuksesta vastaa Erasmus+ kansallinen toimisto Opetushallituksessa.

Ilmoittaudu mukaan!

Tietoa opettajille -sivulla

Olemme myös Facebookissa!

Erasmus in Schools