saksa_jokimaisema_miikka_kurunlahti547x262px.jpg

Näkymä Emdenistä, Saksasta. Kuva: Miikka Kurunlahti

Kokemuksia

Lue tästä kokemuksia siitä, mitä Erasmus+ korkeakoulutukselle -ohjelma voi antaa osallistujille!

Yrittäjät jakavat tuoreinta pelialan osaamista Kajaanissa

”Meillä oli ollut Erasmus-opettajavaihtoja ennestään, ja sitten saimme tietää, että on mahdollista kutsua opettajia myös yrityksistä, ei vain muista korkeakouluista”, KAMK:in pelialan koulutuksen perustaja ja kansainvälisenä koordinaattorina toimiva Veli-Pekka Piirainen kertoo. Lue lisää Piiraisen ja KAMK:in kokemuksista

Perheen kanssa vaihtoon

Perheellisillä opiskelijoilla saattaa olla korkea kynnys lähteä vaihtoon, koska rahan riittäminen ja muut käytännön asiat huolestuttavat. Miikka Kurunlahti ja Vappu Väisänen Oulusta kuitenkin huomasivat, että perheellinen pärjää vaihdossa siinä missä muutkin. Perheelliset opiskelijat voivat saada Erasmus+ -apurahan lisäksi lisätukea, jonka edellytyksenä on, että opiskelijalla on alaikäisiä lapsia.

Lue lisää Miikan ja Vapun kokemuksista

Tuoreet maisterit saivat Erasmus+ -harjoittelusta vauhtia työuralle

Silvia päätti lähteä valmistumisensa jälkeen kevääksi 2015 harjoitteluun Italiaan, koska halusi parantaa työnsaantimahdollisuuksiaan. Toukokuussa 2014 Teemu oli jo viittä vaille valmis oikeustieteen maisteri kuullessaan mahdollisuudesta hakea Erasmus+-apurahaa valmistumisen jälkeiseen harjoitteluunsa Roomassa. Aikaisempien kokemusten ansiosta lähtökynnys ei ollut kummallekaan Turun yliopistosta valmistuneelle maisterille suuri.

Lue lisää Silvian ja Teemun kokemuksista

Erasmus on juuri sitä, mitä itse siitä teet

”Kun päätin alkaa opiskelemaan vierasta kieltä eli suomea, minulle oli itsestäänselvää, että eräänä päivänä lähden suuntaan, missä sitä kieltä puhutaan. Odotin sitä kovasti ja nyt vähän harmittaa, että vaihtoni on jo ohi”, kertoo Kaarlen yliopistossa opiskeleva Zuzana Vorliková.

Lue Zuzanan opiskelijavaihdosta Tampereella

Edellisen ohjelmakauden 2007-2013 kokemuksia kansainvälistymisestä

Opiskelijavaihto

Henkilökuntavaihto

Lue lisää

Lisää edellisen Erasmus-ohjelmakauden (2007-2013) kokemuksia

Opiskelijoiden kokemusvideoita