Uuteen vuoteen uusin tunnuksin

Uutena vuotena on tapana valaa tinaa. Katsoa varjoa vasten, laittaa mielikuvitus liikkeelle ja miettiä mitä voisi näkyä. Vuodenvaihde houkuttaa näkemään tulevaisuuteen, ennakoimaan tapahtuvaa. Oma elämäntilanne ja siihen liittyvät odotukset, toiveet, pelot ja haaveet heijastetaan 35 gramman tinamöttiin.

Vuodenvaihteessa aloittaa uusi Opetushallitus, kun aikaisemmat Kansainvälisen liikkuvuuden ja yhteistyön keskus CIMO ja Opetushallitus yhdistyvät uudeksi virastoksi. Viraston tehtävä on kehittää koulutusta, varhaiskasvatusta ja elinikäistä oppimista sekä edistää kansainvälistymistä.

Uudella virastolla on myös uusi tunnus, jonka näet tämän blogin alla. Näin vuodenvaihteen kunniaksi katson uuden Opetushallituksen tunnusta samalla tavalla kuin tinaa. Mitä näen?

Kaksi historiasta tulevaa nauhaa kietoutuu yhteen vahvemmaksi ja elastisemmaksi nauhaksi. Nauhoista muodostuu pallo, joka kuvaa viraston roolia globaalina toimijana niin kansainvälistymispalveluiden kuin oppimisenkin kentällä.

Kuvio haluaa herätä eloon ja liikkeelle, lähteä pyörimään ja muovautumaan. Uuden Opetushallituksen tehtävänä on nimenomaan muutoksen aikaansaaminen, kehittäminen ja edistäminen. Se on mahdollista vain jos myös virasto elää toimintaympäristön vuorovaikutuksessa, muuttuu kansalaisten palvelutarpeiden mukaan.

Tunnus on huokoinen, se kannustaa yhteistyöhön ja kumppanuuteen, kytkeytymään yhteisten tavoitteiden saavuttamiseen. Tunnus houkuttaa katsomaan asioita eri kulmista, näkemään maailmaa monista perspektiiveistä. Avarakatseisuuden ajatus onkin uuden viraston ytimessä.

Tunnus on samaan aikaan moderni ja rauhallinen. Sitä toivon uuden Opetushallituksen olevan työntekijöilleen. Virastoissa syntynyt vahva ammattitaito ansaitsee hyvän työilmapiirin myös uudessa talossa. Olla hyvä työpaikka ja samalla uudistaa julkisen palvelun toimintamuotoja - siinä yhteinen haasteemme.

Max Planck on sanonut: "Kun muutamme sitä miten katsomme asioita, myös ne asiat joita katsomme muuttuvat." Mitä sinä näet uuden Opetushallituksen tunnuksessa?

Olli-Pekka Heinonen
pääjohtaja, OpetushallitusKommentit (0)

Lisää kommentti

Nimi:   
Kommentti:   
Varmistus: Paljonko on nolla miinus nolla?

Vastaus:  

Tällä kysymyksellä pyritään estämään lomakkeen automatisoitu käyttö.
Kommentti ilmestyy sivulle vasta hyväksynnän jälkeen.