Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Sivulle kerääntyvät myös kohderyhmä- ja aihekohtaisissa kanavissa julkaistut kansainvälisyysaiheiset uutiset Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta.

13.04.2017

Tuettujen verkostojen joukossa on myös IETM - International network for contemporary performing arts
© Dmitrij Matvejev

Uudet verkostot vahvistavat eurooppalaisen kulttuurikentän toimintakykyä

Syksyn 2016 Luova Eurooppa -verkostotuen haun tulokset ovat nyt julkaistu. Yhdessä verkostot edustavat tuhansia jäseniä Euroopan laajuisesti, kattaen laajalti eri taiteen aloja, luovia aloja sekä kulttuurihallinnon ja -politiikan kehittämiseen keskittyviä verkostoja.

Verkostotukea myönnettiin 28:lle verkostolle. Hakemuksia vastaanotettiin yhteensä 66, joten läpimenoprosentti tällä hakukierroksella oli 42%. Jaettavana oli yhteensä 6,4 milj. euroa. Verkostotukea myönnetään enintään 250 000 euroa/vuosi.

Tuettujen verkostojen joukossa ei ollut Suomesta koordinoituja verkostoja. Suurinta osaa tuetuista verkostoista johdetaan Belgiasta käsin, ja belgialaiset hakijat olivat ehdottomasti aktiivisimpia yhteensä 20 verkostohakemuksella. Näistä menestyksekkäitä oli 13. Tukea myönnetään yksittäiselle verkostolle korkeintaan 250 000 €/ vuosi.

Verkostojen jäsenet saattavat vaihdella vuodesta toiseen, eikä jäsenistä tästä syystä ole julkaistu kattavaa listaa.

Katso lista kaikista tukea saavista verkostoista.

Verkostotuen tavoitteena on vahvistaa eurooppalaisen verkoston jäsenten kansainvälistä toimintaa ja toimintakentän muutoksiin sopeutumista. Se tähtää myös kielellisen ja kulttuurisen monimuotoisuuden tukemiseen ja alan kilpailukyvyn vahvistamiseen.

Vuoden 2016 verkostotukihaku oli Luova Eurooppa 2014-2020 -ohjelmakauden viimeinen.

Ota rohkeasti yhteyttä verkostoihin, mikäli organisaatiotasi kiinnostaa verkoston jäsenyys tai näiden organisoimat tapahtumat.

Lisätietoja: