Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Sivulle kerääntyvät myös kohderyhmä- ja aihekohtaisissa kanavissa julkaistut kansainvälisyysaiheiset uutiset Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta.

16.06.2017

Kondiittori Mikko Hietala palkittiin Suomen yhdeksänneksi miljoonana Erasmus-liikkujana ohjelman 30-vuotisjuhlassa Strasbourgissa

30-vuotiasta Erasmus+ -ohjelmaa juhlittiin 13.6. Strasbourgissa Euroopan parlamentissa. Tilaisuudessa palkittiin 33 Erasmus-liikkujaa jokaisesta 33 osallistujamaasta, ja lanseerattiin uusi Erasmus+ -mobiilisovellus.

Suomesta tilaisuudessa palkittiin kondiittori Mikko Hietala, joka suoritti ammatillisen koulutuksen Erasmus+ -työssäoppimisjakson vuonna 2004 itävaltalaisessa leipomossa. Nykyään Mikolla on Turussa oma leipomo ja kaksi kahvilaa. Työssäoppimisjakso kehitti Mikon englanninkielen taitoa, mutta ennen kaikkea Mikko kehittyi ulkomailla ammatillisesti oppimalla uusia leipomistekniikoita ja laajentamalla ammatillista verkostoaan. Vuonna 2015 Mikko voitti ”Suomen paras leipomo” -kilpailun.

Strasbourgin Erasmus+ -juhlaan osallistui Suomesta myös Opintokeskus Siviksen koordinoiman Volunteering Validation Highway -hankkeen projektikoordinaattori Marion Fields. Hanke on valittu yhdeksi European Success Story -hankkeeksi.

Mikko Hietala ja Marion Fields

Erasmus on investointi tulevaisuuteen

Euroopan komission puheenjohtaja Jean-Claude Juncker kommentoi puheessaan jokaisen Erasmukseen investoidun euron olevan investointi tulevaisuuteen.

-Erasmus-ohjelman on oltava mahdollisuus kaikille nuorille eurooppalaisille riippumatta koulutuksesta tai perheen tuloista, Euroopan parlamentin puhemies Antonio Tajani totesi. 30 vuotta sitten opiskelu tai harjoittelu ulkomailla oli harvojen etuoikeus. Suomi liittyi mukaan Erasmus-ohjelmaan vuonna 1992. Tämän jälkeen jo 235 000 suomalaista on osallistunut toimintaan.

Sovellus auttaa liikkujia

Erasmus+ -mobiilisovellus on suunniteltu korkeakouluopiskelijoille, ammatillisen koulutuksen opiskelijoille ja nuorisovaihtoa suunnitteleville. Sovelluksen tavoitteena on helpottaa Erasmus+ -liikkuvuutta antamalla vinkkejä kansainvälisestä liikkuvuudesta.
Käyttäjä voi seurata sovelluksessa liikkuvuusjakson eri vaiheita. Sovellusta päivitetään jatkuvasti, ja tulevaisuudessa se laajenee kaikille Erasmus+ -ohjelmaan osallistuville.

Erasmus-ohjelmaan on osallistunut yli 9 miljoonaa eurooppalaista. Strasbourgissa palkittiin eurooppalaisen menestystarinan edustajana yksi Erasmus-liikkuja jokaisesta 33 osallistujamaasta.

Erasmus+ on Euroopan unionin koulutus-, nuoriso- ja urheiluohjelma vuosille 2014–2020. Tänä aikana yli 4 miljoonaa eurooppalaista nuorta, opiskelijaa ja aikuista voi kouluttautua, opiskella, harjoitella tai työskennellä vapaaehtoisena ulkomailla ohjelman tuella. Lisäksi Erasmus+ tarjoaa yli 125 000 oppilaitokselle ja organisaatiolle mahdollisuuden tehdä eurooppalaista yhteistyötä kansainvälisten kumppaniensa kanssa.