Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

10.03.2016

Tuki pakolaisten kotouttamishankkeille haettavissa

EU:n Luova Eurooppa -ohjelmassa on käynnistynyt haku hankkeille, joilla tavoitellaan pakolaisten kotoutumisen ja integraation helpottamista. Hakuaika päättyy 28.4.2016.

Rahoitusta voi hakea kulttuuri- ja audiovisuaalisen alan sekä muiden kotoutumista tukevien alojen yhteishankkeille, jotka edistävät pakolaisten kotoutumista eurooppalaisiin yhteisöihin ja vahvistavat esimerkiksi monimuotoisuuden ymmärtämistä, demokraattisia arvoja ja kulttuurienvälistä vuorovaikutusta.

Hakijana on organisaatio, joka edustaa kulttuuri- tai audiovisuaalialaa. Hankkeessa on oltava lisäksi mukana vähintään kaksi muuta organisaatiota. Osallistujia tulee olla kahdesta eri maasta. Kulttuuri- ja audiovisuaalialan toimijoiden lisäksi mukaan toivotaan niitä tahoja, jotka suoraan tekevät työtä pakolaisten kanssa. Tavoitteena on, että hankkeiden toimintamalleja ja tuloksia voidaan tehokkaasti jakaa ja hyödyntää myös muualla Euroopassa.

Rahoitettavat hankkeet voivat alkaa aikaisintaan syyskuussa 2016 ja niiden kesto on pisimmillään kaksi vuotta.

Tuki pakolaisten kotouttamishankkeille lyhyesti:

  • Hakuaika 10.3. – 28.4.2016
  • Haku sulkeutuu 28.4.2016 klo 13 (klo 12.00 CET)
  • Haun kokonaisbudjetti 1,6M€
  • Hankkeita rahoitetaan 8-12 kappaletta
  • Hankkeen rakenne: 1 hakija/pääjärjestäjä kulttuuri- tai audiovisuaaliselta alalta + 2 kumppania. Hankkeessa on osallistujia vähintään kahdesta eri maasta.
  • Hankkeen minimirahoitus 100 000€
  • Hankkeen maksimirahoitus 200 000€
  • EU-rahoitus voi kattaa korkeintaan 80% kokonaiskustannuksista, näin ollen osallistujien omarahoitusosuus on 20% kokonaiskustannuksista.

Rahoitusta haetaan sähköisellä hakemuksella Brysselissä toimivasta Koulutuksen, audiovisuaalialan ja kulttuurin toimeenpanovirasto EACEA:sta.

Suomessa CIMOn ja Suomen Elokuvasäätiön Luova Eurooppa -yhteyspisteet neuvovat kaikissa hakuun liittyvissä kysymyksissä.

Lisätietoja

Hakuohjeet ja materiaalit EACEAn verkkopalvelussa
Tuki pakolaisten kotouttamishankkeille CIMOn verkkopalvelussa (julkaistaan pian)
CIMOn Luova Eurooppa -yhteyspiste
Suomen Elokuvasäätiön Luova Eurooppa -yhteyspiste

Kuva: Kaisa Leka, 2015.