Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

04.04.2013

Teatteri Viirukselle ja HIAPille myönnetty monivuotista tukea Kulttuuri-ohjelmasta

EU:n Kulttuuri-ohjelman monivuotisten (3-5 vuotisten) yhteistyöhankkeiden viimeisen hakukierroksen tulokset on julkaistu. Suomesta valittiin nyt ensi kertaa kaksi monivuotista hanketta, joita vetävät Teatteri Viirus ja Helsinki International Artist Programme HIAP. Molemmille myönnettiin EU-tukea yli miljoona euroa. Tukea myönnettiin Suomeen neljänneksi eniten Euroopassa, yhteensä 2,3 miljoonaa euroa.

Teatteri Viiruksen Meeting the Odyssey tutkii eurooppalaista yhteiskuntaa teatterin kautta. Välineenä tässä on laiva, jonka satamina toimivat teatterit ja festivaalit Pietarista Rodokselle, yhteensä 10 maassa. HIAPin Frontiers in Retreat –hanke tuo yhteen Euroopan reuna-alueilla sijaitsevia taiteilijaresidenssejä yhteensä 7 maassa ja käsittelee globaaleja ekologisia haasteita taiteen keinoin. Hankkeessa on Suomesta HIAPin lisäksi mukana myös Hyrynsalmella sijaitseva Mustarinda.

Suomalaisia on mukana myös kahdessa muussa hankkeessa: Kiasma-teatteri 3-vuotisessa tsekkiläisvetoisessa SharedSpace: Music, Weather, Politics -hankkeessa, Radion kamarikuoron laulajat Alankomaista koordinoidussa Tenso 14 |18 from poetry to music -hankkeessa.

Monivuotista tukea myönnettiin tänä vuonna yhteensä 14 hankkeelle kaikkiaan 23,8 euroa.

Hakutulokset ovat luettavissa kokonaisuudessaan toimeenpanovirasto EACEAn sivuilla osoitteessa http://eacea.ec.europa.eu/culture/funding/2012/selection/selection_strand_11_2012_en.php.

(4.4.2013/RL)