Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

05.12.2018

Suomi mukaan Euroopan kulttuuriperintötunnukseen

Kulttuuriministeri Sampo Terho julkisti Suomen liittymisen mukaan tunnukseen Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden Suomen päätösjuhlassa 28.11.2018. Terhon mukaan tunnukseen liittyminen tuo jatkuvuutta teemavuodelle. ”Suomi tulee myös jatkossa olemaan aktiivisesti mukana keskustelemassa siitä, mitä on eurooppalainen kulttuuriperintö.” Terho totesi juhlapuheessaan.

Euroopan kulttuuriperintötunnus (European Heritage Label) myönnetään EU:ssa sijaitseville kohteille, jotka ovat merkityksellisiä Euroopan historian, kulttuurin ja yhdentymisen kannalta. Sen tavoitteena on näin tehdä näkyväksi yhteisen eurooppalaisen kulttuuriperinnön olemassaoloa.

Tunnuksia on myönnetty vuodesta 2014 alkaen. EU:n 28 jäsenmaasta mukana on nyt Suomi mukaan lukien 25. Maat voivat esittää joka toinen vuosi valittavaksi enintään kahta kohdetta. Valinnat tekee puolueeton asiantuntijaraati.

Tähän mennessä tunnuksen on saanut 38 kohdetta. Sen ovat saaneet mm. Gdańskin telakka, Portugalin kansallisarkistossa säilytettävä kuolemanrangaistuksen kieltävä asiakirja vuodelta 1867 sekä Suurkillan talo Tallinnassa.

Lisätietoja

OKM: Suomi liittyy eurooppalaiseen kulttuuriperintötunnukseen
European Heritage Label