Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

05.04.2016

Selja Ahava on saanut EU:n nykykirjallisuuspalkinnon

Selja Ahavan romaani Taivaalta tippuvat asiat (Gummerus, 2015) on saanut vuoden 2016 EU:n nykykirjallisuuspalkinnon (European Union Prize for Literature, EUPL).

Palkinto myönnetään vuosittain noin kymmenelle kirjallisuuden nousevalle kyvylle Euroopassa. Suomi on palkittavien maiden joukossa kolmen vuoden välein. Aiemmin palkinto on myönnetty Suomeen Katri Lipsonille (Jäätelökauppias, 2013) ja Riku Korhoselle (Lääkäriromaani, 2010).

Vuonna 2016 palkinnon sai Silja Ahavan lisäksi Tanja Stupar-Trifunović (Bosnia ja Herzegovina), Christophe Van Gerrewey (Belgia), Antonis Georgiou (Kypros), Bjørn Rasmussen (Tanska), Paavo Matsin (Viro), Nenad Joldeski (Makedonia), Benedict Wells (Saksa), Gast Groeber (Luxemburg), Claudiu M. Florian (Romania), Jasmin B. Frelih (Slovenia) ja Jesús Carrasco (Espanja).

EU:n nykykirjallisuuspalkintoa on jaettu vuodesta 2009 alkaen. Palkinnon tavoitteena on edistää eurooppalaisen kirjallisuuden tunnettuutta ja rohkaista kääntämään palkintoteoksia eri kielille. Kustantamot voivat hakea rahoitusta EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta palkittujen teosten ja muun eurooppalisen kaunokirjjalisuuden käännös-, julkaisu- ja markkinointikustannuksiin.

Lisätietoja

© Liisa Valonen ja Gummerus