Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

07.03.2013

Lyhyiden yhteistyöhankkeiden tulokset julkaistu – Suomessa tukea uusille taiteenaloille

EU:n Kulttuuri-ohjelman lyhyiden yhteistyöhankkeiden syksyn 2012 hakukierroksen tulokset on julkaistu. Ohjelmasta tuetaan tänä vuonna 114 yhteistyöhanketta, joissa on mukana on kaikkiaan 9 suomalaista toimijaa.

Suomen sarjakuvaseura vetää CUNE Comics-in-Residence (CiR) –hanketta, jossa luodaan residenssiohjelma eurooppalaisille sarjakuvantekijöille. Sen tavoitteena on tuottaa uutta mielenkiintoista sarjakuvataidetta sekä edistää eurooppalaisten sarjakuvataiteilijoiden työllistymistä kansainvälisellä tasolla. Hankkeessa järjestetään sarjakuvaresidenssejä sekä toimijoiden yhteistyötä edistäviä seminaareja. Lisäksi järjestetään kaksi isompaa yhteisnäyttelyä, toinen Helsingin Sarjakuvafestivaaleilla 2013 ja toinen Erlangen Comics Salon –tapahtumassa vuonna 2014.

Sarjakuvan lisäksi mukana on myös muita ohjelmasta harvemmin tuettuja taiteen ja kulttuurin aloja. URB-festivaali on mukana urbaanin tanssin tunnettuutta ja sen tekijöiden liikkuvuutta ja työmahdollisuuksia edistävässä Réseau Européen de Danse Urbaine -hankkeessa. Suomen arkkitehtuurimuseo puolestaan on mukana kartoittamassa arkkitehtuurin ja julkisen tilan suhdetta Europe City –hankkeessa. Suomen lasimuseo taas on mukana eurooppalaisten lasimuseoiden yhteishankkeessa European Glass Experience, jossa kootaan museoiden kokoelmiin ja näyttelyihin uutta eurooppalaista lasitaidetta.

Muita suomalaisia hankejärjestäjiä ovat Circo Aereo, FILI - Finnish Literature Exchange,Työväenmuseo Werstas, Koulutuskeskus Salpaus sekä ASDA ry.

Hakemuksia saapui tänä vuonna ennätysmäärä ja seula oli tästä johtuen aiempia vuosia tiukempi. Hakemuksista hyväksyttiin noin 24%.

Lisätietoja

Hakutulokset kokonaisuudessaan toimeenpanovirasto EACEAn sivuilla

(7.3.2013/RL)