Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

28.03.2018

Luova Eurooppa -ohjelman käännöstuen haku on käynnissä

Kustantamot voivat hakea ohjelmasta tukea eurooppalaisen kaunokirjallisuuden kääntämiseen, julkaisemiseen ja markkinointiin. Näiden lisäksi hakemukseen voi sisällyttää mm. näytekäännösten tekemiseen liittyviä kustannuksia.

Käännöstuen tavoitteena on edistää eurooppalaisen kaunokirjallisuuden levitystä ja tavoittaa uusia lukijoita sekä perinteisten että digitaalisten kanavien kautta.

Haun painopisteitä ovat mm. uusien digitaalisten kanavien hyödyntäminen ja EU:n nykykirjallisuuspalkinnon saaneiden teosten sisällyttäminen hankkeisiin.

Tällä hakukierroksella tukea on mahdollista hakea sekä lyhyille käännöshankkeille (kesto enintään 2 vuotta, sisältää 3-10 teosta) että monivuotisille puitesopimuksille (kesto enintään 3 vuotta, sisältää 3-10 teosta/vuosi).

Hakuaika päättyy keskiviikkona 23.5. klo 13 (Suomen aikaa).

Lisätietoja

Kuva: Gabriele Diwald, unsplash.com