Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

11.01.2011

Kulttuuripääkaupunkivuosi käynnistyy Turussa

Turku avaa kulttuuripääkaupunkivuoden näyttävällä tapahtumaviikonlopulla 14.- 16.1.2011. Viikonlopun ohjelmisto levittäytyy Turun keskustaan ja eri kaupunginosiin, mutta myös muualle Varsinais-Suomeen.

Avajaisesitys, englantilaisen Walk the Plank -ryhmä yhdessä paikallisten taiteilijoiden ja vapaaehtoisten kaupunkilaisten kanssa rakentama tarinaesitys Tällä puolen, tuolla puolen nähdään lauantai-iltana 15.1. Esitys on koko vuoden suurin yksittäinen tapahtuma, ja sen toteuttamiseen osallistuu pari tuhatta turkulaista.

Esityksen käsikirjoittaa ja ohjaa Mark Murphy, tekstin suomenkielisissä osuuksissa Murphyn kanssa on tehnyt yhteistyötä kirjailija, teatteriohjaaja Emma Puikkonen. Esityksen teemana on viestintä: tarina ammentaa sisältönsä Turun historiasta ja viestitulista aina tähän hetkeen ja nykyaikaiseen telekommunikaatioon saakka.

Kulttuuripääkaupunkivuoden tapahtumakeskus Logomo on toiminut aikaisemmin konepajana. Nyt teollisuusrakennus on muutettu monipuoliseksi tapahtumakeskukseksi, jonka näyttelytiloissa ja estradilla nähdään vuoden aikana mm. Eija-Liisa Ahtilan videoinstallaatio WHERE IS WHERE? - MISSÄ ON MISSÄ? (2008) Kiasman kokoelmista sekä Tero Saarinen Companyn Borrowed Light.

Avajaisia voi seurata suorana lähetyksenä MTV3-kanavalta lauantaina 15.1. klo 18 alkaen.

Turku jakaa kulttuuripääkaupunkitittelin vuonna 2011 yhdessä Tallinnan kanssa. Kulttuuripääkaupunkeja rahoitetaan EU:n Kulttuuri-ohjelmasta.

Turku Euroopan kulttuuripääkaupunki 2011