Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

15.07.2014

Asiantuntijoita haetaan Euroopan kulttuuripääkaupunkien valintaraatiin

Euroopan komissio hakee asiantuntijoita Euroopan kulttuuripääkaupunkien valinnasta ja monitoroinnista vastaavaan asiantuntijaraatiin. Avoimen haun tarkoituksena on koota eurooppalaisten asiantuntijoiden reservi, jonka keskuudesta valitaan erikseen edustajat vuosien 2020-2033 Euroopan kulttuuripääkaupunkien asiantuntijaraateihin.

Tehtävästä kiinnostuneella henkilöllä tulee olla kattava osaaminen ja työkokemus kulttuurialalta, kaupunkien kulttuuritarjonnan kehittämisestä sekä kulttuuripääkaupunkitapahtuman tai vastaavan mittakaavan kansainvälisen kulttuuritapahtuman organisoinnista. Ensimmäiset 10 asiantuntijaa nimetään jo syksyllä 2014 ja raati tulee osallistumaan vuosien 2020 ja 2021 kulttuuripääkaupunkien arviointiin. Nämä kaupungit valitaan Kroatiasta ja Irlannista (2020) sekä Kreikasta ja Romaniasta (2021).

Euroopan kulttuuripääkaupunki valitaan vuosittain kahdesta EU:n jäsenvaltiosta. Vuosina 2020-2033 tullaan lisäksi valitsemaan kolmen vuoden välein yksi EU:n ulkopuolinen kaupunki Euroopan kulttuuripääkaupungiksi. Ensimmäistä kertaa ehdokasmaan tai mahdollisen ehdokasmaan kaupungit voivat tulla valituksi vuonna 2021. Ehdokasmaita ovat Makedonia, Islanti, Montenegro, Serbia ja Turkki ja mahdollisia ehdokasmaita Albania, Bosnia ja Hertsegovina sekä Kosovo.

Lisätietoja

Asiantuntijahakua koskeva aineisto Euroopan komission verkkopalvelusta
Euroopan kulttuuripääkaupungit CIMOn verkkopalvelussa

(15.7.2014 / HH)