Katso myös

Uutisia CIMOsta?

Tällä sivulla näytetään etusivulla julkaistujen uutisten lisäksi myös Erasmus+ -, yleissivistävän koulutuksen, ammatillisen koulutuksen, aikuiskoulutuksen, korkeakoulutuksen, nuorisotoiminnan, kulttuurin ja Euroguidance-uutisvirtojen uusimpia uutisia.

20.02.2012

Ensi kesänä 50 ulkomaista aikuisopiskelijaa Suomeen Grundtvig -ohjelman tuella


Suomalaiset Grundtvig -workshopien järjestäjät valitsevat parhaillaan osallistujia ensi kesän työpajoihin. Suomessa näitä eurooppalaisia työpajoja järjestetään Helsingin lisäksi Hyrynsalmella, Petäjävedellä ja Toholammilla.

Aiheet vaihtelevat suomen kielestä ja kulttuurista valokuvaukseen sekä käsitöihin kuten huovutukseen ja pajun punontaan. CIMO on myöntänyt suomalaisille Grundtvig -workshopien järjestäjille tukea, joka mahdollistaa ulkomaisten opiskelijoiden ilmaisen osallistumisen työpajoihin.

Suomalaiset voivat vastaavasti hakea eurooppalaisiin työpajoihin, joita tällä hetkellä on tarjolla elokuun loppuun asti. Uusi workshop-luettelo ilmestyy kesäkuussa ja sisältää uudet, kaikille avoimet työpajat ajalle 1.9.2012 – 31.8.2013.

Vielä voi yrittää päästä ensi heinä-elokuun työpajaan jonnekin päin Eurooppaa. Monessa työpajassa etusijalla ovat työttömät tai ikääntyneet hakijat. Edellytyksenä on vähintään 18 vuoden ikä. Yläikärajaa ei ole. Hakijalta ei vaadita mitään taustaorganisaatiota – ainoastaan kiinnostusta työpajan aiheeseen. Suomalaisia työpajoja voi myös mainostaa eurooppalaisille ystäville – vaikkapa suomen kielen ja kulttuurin harrastajille.

Workshop-luettelo

Esimerkkejä workshopeista Suomessa:

Green Gold: the social and personal significance of forest

Suomea Suomeksi Suomessa

Souli-verkkolehden uutisia