Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

10.03.2011

Vuoden pakolaisnaisen vapaaehtoistyöuralla myös EU:n nuoriso-ohjelman hankkeita

Suomen pakolaisavun hallitus valitsi Saido Mohamedin vuoden pakolaisnaiseksi vaikuttuneena tämän pitkästä ja monipuolisesta vapaaehtoistyöurasta. Mohamed on urallaan osallistunut myös erilaisiin EU:n nuoriso-ohjelmista rahoitettuihin hankkeisiin.

Mohamed toimii muun muassa Somaliliitossa, Kanava nuoriso ry:ssä ja Suomen Somalia-verkostossa. Kanava nuoriso ry on aktiivinen toimija EU:n nuoriso-ohjelmissa, joiden rahoituksella Mohamed on osallistunut myös erilaisten nuorisohankkeiden toteutukseen.

Mohamedissa henkilöityy laajemminkin nuorisotyön vaikutus yhteiskuntaan. Nuorena opitut asiat ja asenteet kasvattavat positiivisia ja eteenpäin pyrkiviä kansalaisia. Mohamedin saavutukset ovat myös hyvä esimerkki EU:n nuoriso-ohjelmien toiminnan tuloksista. Hankkeissa opitaan aktiivista osallistumista, solidaarisuutta ja aloitteellisuutta.

CIMO onnittelee vuoden 2011 pakolaisnaiseksi valittua Saido Mohamedia.

Onnea Saido!

(Julkaistu 9.3.2011/RH)

Kuva: Eva-Liisa Orupold