Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

15.10.2014

Vuoden 2015 EBBA-palkintoja Pohjoismaihin

EU:n populaarimusiikin palkinnon EBBA:n saajien joukossa on tälläkin kertaa monta pohjoismaista artistia ja yhtyettä. Pohjoismaista palkinnon saavat vuonna 2015 (Tanska), Todd Terje (Norja) ja Tove Lo (Ruotsi).

Muita palkittuja ovat Klangkarussell (Itävalta), Melanie De Biasio (Belgia), Indila (Ranska), Milky Chance (Saksa), Hozier (Irlanti), The Common Linnets (Alankomaat) sekä John Newman (Iso-Britannia).

European Border Breakers Award (EBBA) myönnetään vuosittain kymmenelle EU-maista tulevalle muusikoille tai yhtyeelle, jotka ovat onnistuneet debyyttialbumillaan lyömään itsensä läpi eurooppalaisille musiikkimarkkinoille.

Aiempina vuosina palkinnon ovat saaneet mm. Adele, Zedd ja Lykke Li. Suomesta palkinnon on saanut viimeksi French Films vuonna 2013.

Yleisö voi käydä äänestämässä suosikkiaan palkinnon verkkosivuilla 21.10.-19.12.2014. Palkinnot jaetaan ja yleisön suosikki julkistetaan 14.1.2015 Groningenissa Eurosonic Noorderslag -festivaalilla. Yleisöäänestykseen osallistuneet voivat voittaa matkan palkintogaalaan.

Lisätietoja:

Yleisöäänestys ja palkinnon saajat EBBA-palkinnon verkkosivuilla
Komission tiedote
Eurooppalaiset palkinnot CIMOn sivuilla

(15.10.2014/RK)