Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

19.05.2014

Viimeisin Science without Borders -ohjelman hakukierros tuo Suomeen 33 uutta brasilialaisopiskelijaa

33 brasilialaista vaihto-opiskelijaa aloittaa vaihto-opintonsa suomalaisessa korkeakoulussa elokuussa 2014. Opiskelijat sijoittuvat sekä ammattikorkeakouluihin että yliopistoihin ympäri Suomea.

Vastaanottavia korkeakouluja on Helsingin lisäksi muun muassa Turussa, Tampereella, Lappeenrannassa, Kajaanissa, Seinäjoella, Kuopiossa ja Oulussa. Hakukierroksen esivalinta ajoittui jo joulukuulle, lopulliset valinnat tehtiin nyt keväällä.

Ohjelman painopisteenä ovat luonnontieteen ja tekniikan alat. Valitut opiskelevat Suomessa muun muassa energia-, kone- ja kemiantekniikkaa, fysiikkaa, lääketiedettä, pelinkehitystä ja geologiaa. Insinööritieteiden opinto-ohjelmat olivat ylivoimaisesti suosituin hakukohde kautta maan, sillä näihin ohjelmiin valittiin 19 opiskelijaa.

Kiinnostus Suomea kohtaan on ollut joka kierroksella esivalittua hakijamäärää huomattavasti korkeampi, mutta tiukkojen valintakriteerien vuoksi hakijoita karsiutuu runsaasti. Kriteereinä ovat muun muassa englannin kielen taitotaso, opintojen vaihe ja opintomenestys. Tällä hakukierroksella Suomeen haki 136 brasilialaista, joista jo Brasilian esivalintavaiheessa karsiutui 102 opiskelijaa.

Brasilialainen kumppaniorganisaatio CNPq on alustavasti kaavaillut uutta hakukierrosta keväälle 2014. Asiasta ei vielä ole tehty lopullisia päätöksiä.

Science without Borders (Ciência sem fronteiras) on Brasilian valtion apurahaohjelma, jonka kautta tarkoitus on lähettää vuoden 2015 loppuun mennessä jopa 100 000 brasilialaista korkeakouluopiskelijaa ja tutkijaa ulkomaille. Tähän mennessä Suomeen on myönnetty yhteensä 132 apurahaa: 111 opiskelijalle, 16 tohtoriopiskelijalle ja 5 post-doc-tutkijalle. CIMO vastaa Suomessa ohjelman opiskelijaliikkuvuudesta, Suomen Akatemia tutkijaliikkuvuudesta.

Hakijat ja valitut eriteltyinä Määrä
Hakijoita Suomeen 136
Esivalittuja 34
Hyväksyttyjä 33
Yliopistoihin 21
Ammattikorkeakouluihin 12
Miehiä 9
Naisia 24

Lue lisää
Science without Borders -ohjelmasta

(19.5.2014 / A-LA)