Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

16.09.2015

Viedään ja tuodaan osaamista – erityisalojen harjoittelun maavalikoima laajenee

CIMO jatkaa tänä vuonna kokeilua, jossa tarjotaan erityisalojen harjoittelupaikkoja korkeakouluopiskelijoille ja vastavalmistuneille BRIC-maissa ja muutamassa muussa Suomelle keskeisessä yhteistyömaassa Euroopan ulkopuolella.

Vuonna 2014 erityisalojen harjoittelua pilotoitiin Brasilialla, josta löytyi heti kymmenkunta hyvää harjoittelupaikkaa sekä yksityiseltä että julkisella sektorilla. Tänä vuonna kokeilua laajennetaan Kiinaan ja Intiaan. Mukana on lisäksi harjoittelupaikkoja Chilestä, jossa Suomella on pitkäaikaista ja laadukasta yhteistyötä.

Harjoittelupaikkoja on niin Suomen kuin kohdemaidenkin erityisosaamisalueilla. Paikkoja on tänä vuonna tarjolla sellaisilta aloilta kuin puhdas teknologia ja ympäristö, teollinen muotoilu, konetekniikka, turismi, sosiaaliala, IT ja peliteollisuus, opetus ja kasvatus sekä viiniteollisuus.

Harjoittelupaikkatarjontaa halutaan näin terävöittää suomalaisten kilpailukyvyn kasvattamiseksi ja kulttuurien välisen ymmärryksen laajentamiseksi ja syventämiseksi. Samalla viemme myös suomalaista tieto-taitoa yhteistyömaihimme ja tuomme osaamista sieltä Suomeen.

Alavalinnoissa on pyritty ottamaan huomioon myös Suomen Akatemian painopistealueita. Osa paikoista on suunnattu edelleen nk. pehmeille aloille, kuten esimerkiksi humanisteille, yhteiskuntatieteilijöille ja kasvatustieteilijöille, joiden on vaikea löytää ulkomailta oman alansa palkallisia harjoittelupaikkoja.

CIMOn Maaohjelmissa harjoittelupaikkoja on jo useana vuonna ollut tarjolla BRIC-maissa sekä Chilessä, Perussa ja Argentiinassa. Erityisalojen harjoittelupaikat täydentävät hyvin myös CIMOn Organisaatiot-ohjelmaa, jossa harjoittelu tapahtuu suomalaisorganisaatioissa tai Suomeen sidoksissa olevissa organisaatioissa ulkomailla, kuten esimerkiksi Suomen edustustoissa, Suomen tiede- ja kulttuuri-Instituuteissa ja FinProssa (Export, Invest and Visit Finland). Tämän kautta suomalaiset, ulkomailla toimivat työnantajat tarjoavat opiskelijoille ja vastavalmistuneille tasokkaita harjoittelupaikkoja eri puolilla maailmaa.

Haku erityisalojen ja Organisaatiot-ohjelman harjoittelupaikkoihin on käynnissä tiistaihin 29.9.2015 kello 16.15 asti.

Lue lisää

Kansainvälisen harjoittelun hausta

(16.9.2014 / kuva ja teksti: Jaana Mutanen | Twitter | LinkedIn)