Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

27.01.2012

Verkkoneuvonta Grundtvig -hakijoille käynnistyi CIMOssa

CIMO on ensimmäistä kertaa välittänyt Grundtvig -ohjelman hakuneuvontatilaisuuksia verkon välityksellä.
Niihin on tähän mennessä osallistunut noin 50 osallistujaa.


Hakuneuvonta verkossa jatkuu 15.2.2012, jolloin on Senioreiden vapaaehtoistyöprojektia hakevien vuoro.

Alkuvuoden lukuisat hakijoiden yhteydenotot ennakoivat vilkasta hakuvuotta.
Vuoden ensimmäisessä, 16.1. 2012 päättyneessä Grundtvig -haussa saatiin 56 aikuiskoulutushenkilöstön apurahahakemusta täydennyskoulutukseen.

Aktiivista vuotta ennakoivat myös viime vuoden marraskuussa eri puolilla maata järjestetyt alueelliset tiedotustilaisuudet, jotka vetivät enemmän osallistujia kuin aiempina vuosina. Lähes 400 aikuiskoulutusohjelmista kiinnostunutta osallistui CIMOn aikuiskoulutuksen alueelliseen tiedotustoimintaan.

Alueellista tiedotusta toteutetaan yhteistyössä viiden alueellisen tiedottajan kanssa. Viime vuoden hakijatilaston mukaan Grundtvig-hakijat tulevat eri puolilta maata, hakemuksia saatiin kaikista maakunnista.
Alueelliset tiedotustilaisuudet ovat usein uusien hakijoiden ensimmäinen kosketus ohjelmaan. Tiedotustilaisuuksien järjestäminen eri puolilla maata lisää näin tasavertaisia mahdollisuuksia osallistua ohjelmaan.

Seuraavat hakuajat ovat Vierailujen ja vaihtojen 1.2.2012 päättyvä haku, sekä oppimiskumppanuuksien ja workshopin järjestämisen haut, jotka päättyvät 21.2.2012

Kaikki Grundtvig -toimintojen hakulomakkeet ja -ohjeet samoin kuin alueellisten tiedotustilaisuuksien materiaalit ja niissä esitellyt hanke-esimerkit ovat CIMOn Grundtvig -sivuilla: www.cimo.fi/grundtvig