Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

25.02.2015

Uusi käsikirja kansainvälisistä yhteisohjelmista

Eurooppalaisen Joint Degrees from A to Z (JDAZ) -hankkeen tuloksena on nyt julkaistu kansainvälisten yhteisohjelmien suunnittelun ja hallinnon käsikirja.

Joint programmes from A to Z kokoaa yhteen tiedon tärkeimmistä yhteisohjelmiin liittyvistä hankkeiden tuloksista sekä julkaisuista ja hyvistä käytänteistä.

Käsikirja on jaettu kahdeksaan temaattiseen kappaleeseen, joiden aiheina ovat esimerkiksi lainsäädäntö, hallinto, tutkintojen tunnustaminen ja laadunvarmistus. Yksittäisen kappaleen alkuun on tiivistetty ydinviestit käyttäjille sekä koottu myös käytännön esimerkkejä. Opas tarjoaa kattavat listaukset yhteisohjelmiin liittyvistä keskeisistä tiedonlähteistä ja työkaluista.

Opas on tulos JDAZ-hankkeen (2012–2015) työstä, johon osallistui yhteensä kuusi kansallista Erasmus+ -toimistoa. Pääpartnereina toimivat CIMO sekä CIMOn hollantilainen sisarorganisaatio Nuffic. Kansallisten toimistojen lisäksi hankkeessa oli mukana ulkopuoliset asiantuntijat JOIMAN-hankkeesta ja ECA-konsortiosta.

Käsikirjan kehitystyöhön sisältyi myös sidosryhmäseminaareja sekä loppukäyttäjien konsultointia eri foorumeilla, mm. EAIE-konferenssissa sekä korkeakoulujen kansainvälisten asioiden kevätpäivällä Suomessa.

JDAZ-hanketta rahoitettiin EU:n Erasmus Mundus -ohjelmasta.

Kiitos kaikille käsikirjan kehitystyöhön osallistuneille kollegoille!

Joint programmes from A to Z (pdf)

(25.2.2014 / AS)