Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

16.05.2016

Uuden Future Leaders -ohjelman osallistujat ottivat startin elämänsä kesäänUuteen CIMOn ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittamaan Future Leaders –ohjelmaan valitut viisitoista suomalaista lukiolaista aloittivat tutustumisen ohjelman sisältöön ja toisiinsa ohjelman avaustilaisuuksissa CIMOssa ja Yhdysvaltain suurlähetystössä 13. toukokuuta.

CIMOn johtaja Samu Seitsalo toivotti nuoret lämpimästi tervetulleiksi todeten että kokemus tulee varmasti olemaan unohtumaton. Seitsalo totesi, että nykypäivänä mikään valtio ei enää voi olla eristäytynyt saareke, ja kaikki me tarvitsemme valmiuksia kohdata erilaisia ihmisiä ja kulttuureja. Assistant Public Affairs Officer Jeanie Duwan Yhdysvaltain suurlähetystöstä muistutti nuoria siitä, että he tulevat jakson aikana olemaan Suomen lähettiläitä Yhdysvalloissa. Myös hän korosti sitä miten tärkeää nykymaailmassa on oppia kohtaamaan erilaisia kulttuureita: ”Tulette kohtaamaan paljon uusia asioita – toivon, että olette avoimia uusille kokemuksille ja löydätte paljon uusia ystäviä.”

Future Leaders -ohjelma valmentaa nuoria aktiiviseen kansalaisuuteen ja hyvään johtajuuteen. Poliittisen vaikuttamisen asiantuntija Milla Halme Samok ry:stä kertoi nuorille siitä kuinka jokainen meistä voi saada aikaan muutoksia: ”Elämme aikaa, jossa tämä on aikaisempaa helpompaa muun muassa sosiaalisen median vuoksi. Laajoja kampanjoita, kuten Tahdon- sekä Minulla on unelma -kampanjat, on käynnistetty pienen ryhmän tai yhden henkilön aloitteesta.” Ulkomaanjakson aikana eri puolilta Suomea tulleet nuoret tekevät keskenään yhteistyötä, joten päivä oli myös oivallinen tilaisuus tutustua toisiinsa. Tutustumisleikkien ohessa ohjelmaan kuului muun muassa tietopaketti amerikkalaisesta kulttuurista ja koulutusjärjestelmästä sekä jatko-opintomahdollisuuksista.

Lauantaina AFS jatkoi valmennusta, aiheina muun muassa kulttuurien tuntemus ja johtajuus. Nuoret suuntaavat Washington DC:n alueelle kesäkuun lopulla, jolloin he tutustuvat amerikkalaisiin Future Leaders -stipendiaatteihin jotka matkaavat Suomeen heinäkuussa. Kesällä osallistujien blogeja voi seurata CIMOn maailmalle.net -sivustolla.

Yhdysvaltain suurlähetystössä Deputy chief of Mission Susan Elbow ojensi nuorille sertifikaatit.

(16.5.2016/AK & NE; kuvat: Yhdysvaltojen suurlähetystö & AK)

Future Leaders on CIMOn ja Yhdysvaltain suurlähetystön rahoittama, vaihto-oppilasjärjestö AFS:n toteuttama uusi ohjelma, joka on suunnattu 16–17-vuotiaille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille lukiolaisille. Teemoina ovat johtajuustaidot ja aktiivinen kansalaisuus. Ohjelman tavoitteena on lisätä kulttuuriemme välistä ymmärrystä, antaa eväitä aktiiviseen kansalaisuuteen ja kehittää nuorten johtajuustaitoja. Kesäksi 2016 jaossa oli yhteensä 30 täysstipendiä, joista 15 suomalaisille ja 15 amerikkalaisille nuorille. Stipendijakson kesto on kuusi viikkoa. Suomalaisten stipendiaattien valinnassa painotettiin hakijan laatimaa englanninkielistä kirjoitusta joko teemasta johtajuus tai aktiivinen kansalaisuus. Lisätietoa seuraavasta hakukierroksesta tulee alkusyksystä 2016.

Lue lisää Future Leaders -ohjelmasta