Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

13.03.2015

Uuden Eritrea-ohjelman ensimmäinen haku alkoi

Ohjelma vahvistaa Eritrean korkeakoulutusta Suomen ja Eritrean korkeakoulujen välisten yhteistyöhankkeiden avulla. Haettavana on kaikkiaan noin 2 miljoonaa euroa. Hakuaika päättyy 4.5.2015.

Ulkoasiainministeriö rahoittaa Eritrea-ohjelman (The Eritrea Specific HEI ICI programme) Suomen kehitysyhteistyömäärärahoista.

Ohjelman tavoitteena on kehittää yhteyksiä ja yhteistyötä Eritrean korkeakoulusektorin kanssa ja tukea eritrealaisten korkeakoulujen institutionaalisen kapasiteetin vahvistamista. Käytännössä työ tapahtuu Suomen ja Eritrean korkeakoulujen välisissä yhteistyöhankkeissa, joissa vahvistetaan eritrealaisten korkeakoulujen hallinnollisia, opintoalakohtaisia, metodologisia ja pedagogisia valmiuksia.

Uusi ohjelma pohjautuu olemassa oleviin korkeakoulutuksen kehitysyhteistyöohjelmiin. Pääosin mallia on otettu suomalaisten ja kehitysmaiden korkeakoulujen välisiä yhteistyöhankkeita tukevasta HEI ICI -ohjelmasta, jota on soveltuvin osin täydennetty North–South–South-ohjelman tukemilla liikkuvuus-, intensiivikurssi- ja yhteistyön tulosten jakamiseen suunnatuilla toiminnoilla.

Lue lisää

Eritrea-ohjelmasta (englanniksi)
Suomi ja CIMO kehittävät uutta rahoitusohjelmaa Eritrean kanssa (11.12.2014)

(13.3.2015 / VL)