Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

07.06.2013

Tutustu Sector Skills Alliance -hankkeisiin

Komissio järjesti viime vuonna erillishaun alakohtaisten yhteenliittymien muodostamisesta. Haun tavoitteena oli testata Sector Skills Alliance –hankkeita, jotka tulevat olemaan yksi hanketyyppi uudessa Erasmus for All -ohjelmassa. Hakemuksia jätettiin peräti 72, joista rahoitusta myönnettiin neljälle hankkeelle yhteensä noin 1,4 miljoonaa euroa.

Alakohtaisten yhteenliittymien tavoitteena on kehittää ammatillisen koulutuksen työelämävastaavuutta. Hankkeissa kartoitetaan osaamistarpeita yhdessä alakohtaisten toimijoiden kanssa ja kehitetään koulutusta ja opetussuunnitelmia vastaamaan paremmin työelämän osaamisvaatimuksia. Hankkeissa on mukana mm. koulutusorganisaatioita, yrityksiä, alakohtaisia yhdistyksiä ja klustereita, kauppakamareita, tutkimuslaitoksia, koulutusjärjestelmien kehittämisestä vastaavia tahoja, viranomaisia sekä työnantajajärjestöjä.

Hyväksytyistä neljästä hankkeesta yksi on Suomesta koordinoitu ja kahdessa muussa on mukana suomalainen oppilaitospartneri.

Hyväksytyt hankkeet ja mukana olevat suomalaiset organisaatiot:

 • Skill Alliance Energy saving and sustainable construction in the Baltic Sea Region (Skills Energy BSR)
  Partnerina Satakunnan ammattikorkeakoulu
  www-sivut: http://www.skills-energy.eu/
 • ECVET for Elderly Care (EFEC)
  Koordinaattorina Omnia, Espoon seudun koulutuskuntayhtymä
  www-sivut: http://www.ecvetforec.eu/

 • Sector Skills Alliance Tourism and Catering (SSA-TC)
  Partnerina Pohjois-Karjalan ammattiopisto
 • Knowledge Alliance for Training Quality and Excellence in Automotive (AQUA)

Tarkempaa tietoa haun tuloksista ja hankkeista komission sivuilta: http://ec.europa.eu/education/calls/results0112_en.htm

Lue myös juttu Omnian koordinoimasta EFEC-hankkesta: Vanhustyön kehittämiseen puhtia yhteenlittymästä

7.6.2013/HN