Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

02.08.2016

Turkin poikkeustila ja Erasmus+

Turkin poikkeustila ei vaikuta muodollisesti maan osallistumiseen Erasmus+ ohjelmaan, mutta CIMO suosittelee seuraamaan ulkoasiainministeriön matkustustiedotetta ja noudattamaan harkintaa vaihtojen suorittamisessa.

Turkissa heinäkuussa tapahtunut vallankaappausyritys ja sen jälkeen julistettu poikkeustila ei vaikuta Turkin osallistumiseen Erasmus+ -ohjelmaan. Muodollista estettä yhteistyölle tai vaihdoille Turkin kanssa ei ole.

CIMO suosittelee kuitenkin seuraamaan ulkoasianministeriön matkustustiedotteita ja noudattamaan harkintaa vaihtojen suorittamisessa ainakin sinä aikana kuin poikkeustila on voimassa. Mikäli matkoja joudutaan peruuttamaan tai hanketoimintaa ei jostain syystä pystyttäisi jatkamaan, pyydämme olemaan yhteydessä yhteyshenkilöihinne CIMOssa. CIMOlla on valtuudet tarvittaessa noudattaa ”force majeur” –sääntöjä.

Turkin kansallinen toimisto on ilmoittanut, että ohjelman toiminta jatkuu normaalisti Turkissa. Heidän mukaansa muiden maiden kansalaiset voivat matkustaa Turkkiin ja osallistua hanketoimintaan. Turkista vaihtoon lähtevät virkamiehet tarvitsevat kuitenkin erityisluvan vaihtoihinsa.

Lisätietoa

(2.8.2016 | MN & IN)