Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

07.06.2011

Tukea 22 Erasmus-intensiivikurssille

Kevään hakukierroksella tukea haettiin n. 1,46 milj. euroa yhteensä 29 Erasmus-intensiivikurssille. Rahoitusta myönnettiin 990 757,50 euroa 22 hankkeelle.

Tällä hakukierroksella oli poikkeuksellisen paljon jatkavia hankkeita, peräti 17 kappaletta. Jatkohankkeet olivat rahoituksessa etusijalla ja niille myönnettiin yhteensä 782 328,50 euroa, joka on 79 % rahoituksesta. Samansisältöinen intensiivikurssi voi saada rahoitusta enintään kolme vuotta.

Uusia intensiivikurssihankkeita hyväksyttiin viisi ja tukea niille myönnettiin 208 429 euroa. Uusien hankkeiden arvioinnissa tärkeimpänä kriteerinä oli hakemuksen kokonaislaatu intensiivikurssin sisällön, toteutuksen ja hankehallinnon näkökulmista. Rahoitettujen hakemusten taso oli erittäin korkea: rahoitukseen yltääkseen hankkeen tuli saada lähes sata pistettä enimmäispistemäärästä 120 pistettä. Uusien hankkeiden läpimenoprosentti oli hieman yli 40 prosenttia.

Uudet intensiivikurssit edustavat sosiaali- ja terveysalaa, liiketaloutta, rakennusalaa ja ympäristötieteitä. Monissa hankkeissa on myös vahva monialainen lähestymistapa.

Erasmus-intensiivikurssit ovat edelleen yleisempiä ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoissa: kaikki rahoitettavat hankkeet ovat ammattikorkeakoulujen koordinoimia. Hakemuksista kolme tuli yliopistoista.

Rahoitettavat intensiivikurssit toteutetaan lukuvuoden 2011−12 aikana.

Lisätietoja ja lista rahoitetuista hankkeista

Lue lisää Erasmus-intensiivikursseista

(Julkaistu 7.6.2011/UT)