Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

21.05.2013

Taitajissa innostuttiin myös kansainvälistymisestä

Taitajissa kilpailtiin esimerkiksi vaatteenvalmistuksessa. Kuva: Petra Helenius/CIMO

Taitaja – Ammattitaidon SM-kilpailu järjestettiin tänä vuonna Joensuussa 14.–16.5. 2013 teemalla ”Osaamisen iloa”. Osallistujien ammattitaito välittyi vahvasti finalistien kätten töissä, ja yleisöllä oli yllin kyllin seurattavaa.

Nuoret kilpailivat esimerkiksi autonasennuksessa, painotekniikassa, kukkasidonnassa, hiusmuotoilussa, metsäkoneen käytössä, tarjoilussa ja hitsauksessa. Järjestäjien tavoite 35 000 kävijästä ylittyi, sillä kolmen päivän aikana tapahtumassa vieraili 37 600 kävijää.

Kilpailunäyte metsäkoneen käytössä. Kuva: Petra Helenius/CIMO

CIMOn osastolla vierailijoita Kiinasta saakka

CIMOn ammatillisen koulutuksen yksikkö oli tänäkin vuonna Taitajissa. CIMOn osasto kiinnosti, ja osastolla vieraili kolmen päivän aikana satoja kävijöitä, joukossa opiskelijoita, opettajia, opoja ja muita kansainvälistymisasioista kiinnostuneita. Kävijät tiedustelivat esimerkiksi, kenellä on mahdollisuus suorittaa työharjoittelujakso ulkomailla.

Suurta suosiota CIMOn osastolla sai myös paperista taiteltava kirppupeli. Kansainväliset vierailijat muun muassa Slovakiasta, Saksasta, Japanista, Kiinasta ja Bangladeshista tunsivat sen jo entuudestaan, omasta maastaan.
CIMO osallistuu myös ensi vuonna Taitajiin, jotka järjestetään Lahdessa.

Lisää tämän vuoden Taitajista: www.taitaja2013.fi

(21.5.2013/JJ)