Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

12.05.2011

Suomi ja kanadalainen Albertan provinssi ovat sopineet koulutusyhteistyön aloittamisesta – albertalaiset vierailivat CIMOssa

Suomi ja kanadalainen Albertan provinssi ovat aloittaneet toisen asteen koulutusyhteistyön, jota CIMO tukee yhdessä opetus- ja kulttuuriministeriön ja Opetushallituksen kanssa. Yhteistyön tavoitteena on kehittää toisen asteen koulutusta Suomessa ja Albertassa hallinnollisen ja pedagogisen yhteistyön avulla.

Albertalaiset yhteistyökumppanit vierailivat Suomessa 2.–6.5. ja CIMOlaiset saivat heidän vieraakseen perjantaina 6.5. Tilaisuudessa albertalaiset esittelivät provinssiaan ja koulutusjärjestelmäänsä ja kertoivat Suomen vierailunsa annista. Suomalaisissa ja albertalaisissa koulujärjestelmissä on hyvin samankaltaisia piirteitä, ja molemmat ovat sijoittuneet kansainvälisissä vertailuissa huippusijoille.

Koulutusyhteistyöhankkeessa on Suomesta mukana seitsemän toisen asteen oppilaitoksen muodostama verkosto: Kiteen lukio, Seinäjoen lukio, Turun suomalaisen yhteiskoulun lukio, Valkeakosken lukio, Vasa Övningsskola, Kainuun ammatti-opisto ja Turun ammatti-opisto. Albertassa hanketta tukee Alberta Teachers’ Association (ATA) ja verkostossa on mukana viisi koulua eri puolilta Albertaa.

Hankkeessa mukana olevat suomalaiset oppilaitokset vierailivat CIMOn tuella Albertassa maaliskuussa 2011. CIMO rahoittaa hankkeessa mukana olevien oppilaitosten suomalaisia opettajia opettajavaihtoon Albertaan syksyllä 2011.

Albertalaiset ja suomalaiset yhteistyökumppanit kokoontuivat CIMOssa 6.5.2011.

(Julkaistu 12.5.2011/AG)