Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

28.08.2017


Kuva: Jyri Laitinen

Suomalaiskoulut ehdolla Euroopan liikuttavimmaksi kouluksi

Kolme suomalaista koulua on ehdolla Euroopan komission #BeActive -palkinnon saajaksi. Ehdolla ovat Polvijärven yläaste, Pruukin koulu Seinäjoelta sekä Pohjankylän koulu Kalajoelta.

Pohjankylän koulussa Kalajoella aktiivisella liikkumisella katsotaan olevan merkittävä rooli erilaisen oppijan kognitiivisten taitojen harjaannuttamisessa. Oppilaiden, opettajien ja ohjaajien kokemusten mukaan liikunnan lisääminen koulun arkeen on muun muassa lisännyt oppilaiden osallisuutta ja aktiivista toimijuutta sekä lisännyt vuorovaikutusta oppilaiden välillä.

Polvijärven yläkoulussa on hyvä esimerkki siitä, miten pienillä taloudellisilla resursseilla, kouluhenkilökunnan omalla esimerkillä, oikealla asenteella ja nuoria osallistamalla voi saada aikaan muutoksia koulun arjessa.

Seinäjokelaisessa Pruukin yhtenäiskoulussa oppilaat on saatu liikkumaan välitunneilla ottamalla oppilaat mukaan toiminnan suunnitteluun. Hyvät tilat ja pidennetty ruokatunti mahdollistavat monipuolisen toiminnan.

Euroopan urheiluviikkoa vietetään syyskuun lopulla

Euroopan urheiluviikon yhteyspisteenä toimii Suomessa Opetushallitus, jonka vastaava asiantuntija Terhi Liintola iloitsee siitä, että valikoituneet esimerkit ovat eri puolelta Suomea.

- Mukana on niin eri luokka-asteita, vähän liikkuvia kuin erilaisia oppijoita. Esimerkit valikoituivat Liikkuva koulu -verkoston koordinaattoreiden kautta. Erityisesti Euroopan komission kriteereissä painottuivat luovuus, kustannustehokkuus ja vaikuttavuus.

#BeActive -palkinto on osa Euroopan urheiluviikkoa, joka on Euroopan komission aloite liikunnan lisäämiseksi Euroopassa. Viikkoa vietetään 23.–30.9.2017. Suomessa urheiluviikkoa juhlistetaan lasten ja nuorten liikuttamisen merkeissä. Palkitsemisilla komissio haluaa korostaa Euroopan urheiluviikon paikallisuuttaa sekä tuoda esille parhaita käytäntöjä eri puolilta Eurooppaa. Komissio valitsee ehdokkaista finalistit ja voittaja palkitaan 11.10.2017 Marseillessa.

Lisätietoja:

(28.8.2017 / TL & IN)