Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

29.03.2011

Suomalaiset korkeakoulut hakivat aktiivisesti Erasmus-tukea hankeyhteistyöhön

Erasmus-ohjelman vuoden 2011 hakukierrokset päättyivät helmi-maaliskuussa. Suomalaiset korkeakoulut ovat perinteisesti olleet aktiivisia intensiivikurssien koordinoijia, mutta myös Erasmuksen keskitetysti hallinnoitujen hankkeiden ja verkostojen hakijamäärät ovat kasvaneet.

CIMO vastaanotti päättyneellä hakukierroksella 29 Erasmus-intensiivikurssihakemusta. Hakemusten määrä on vakiintunut samalle tasolle nyt jo kolmantena vuonna peräkkäin.

Erasmus-intensiivikurssit ovat edelleen suositumpia ammattikorkeakouluissa kuin yliopistoissa: hakemuksista peräti 26 tuli ammattikorkeakoulusektorilta. Hakemuksia jätettiin yhteensä 14 eri korkeakoulusta ja neljästä korkeakoulusta tuli 4 tai useampia hakemuksia.

Suosituimpia aloja olivat sosiaali- ja terveysala, liiketalous ja markkinointi sekä tietotekniikka, mutta hakemuksia saatiin myös mm. media-alalta, metsätaloudesta ja rakennusalalta. Monissa hankkeissa painottuu myös vahva monialainen näkökulma.

Hakemuksista 17 oli jatkohakemuksia ja uusia intensiivikursseja haettiin 12. Tukea haettiin yhteensä n. 1, 46 miljoonaa euroa, mikä on reilu 100 000 euroa enemmän kuin edellisellä hakukierroksella. Tukea voidaan myöntää vajaa miljoona euroa, mistä valtaosa myönnetään jatkohankkeille.

Lopulliset tulokset hakukierroksesta julkaistaan touko-kesäkuussa.

Suomesta 21 hakemusta Erasmus-ohjelman hankkeisiin ja verkostoihin

Erasmuksen keskitetysti hallinnoitujen hankkeiden hakukierros päättyi helmikuun lopussa, ja Suomesta lähetettiin yhteensä 21 hakemusta. Hakemusten lukumäärä on selvästi enemmän kuin viime vuonna, jolloin Suomesta lähetettiin 13 hakemusta.

Yhteensä hakemuksia kaikista LLP-maista tuli tällä hakukierroksella 197 kappaletta. Erasmuksen monenvälisten hankkeiden painopisteet uudistuivat täksi vuodeksi. Eniten hakemuksia jätettiin korkeakoulujen ja yritysten välisen yhteistyön kehittämiseen. Aikaisempina vuosina opetussuunnitelmien kehittämishankkeita on haettu selvästi eniten.

Erasmus-ohjelman keskitetyt hankkeet ja verkostot hallinnoidaan Euroopan komission toimeenpanovirastossa EACEA:ssa, ja nyt päättyneen hakukierroksen tulokset julkistetaan kesäkuussa.

Lisätietoja Erasmus-intensiivikursseista

Lisätietoja Erasmuksen monenvälisistä hankkeista ja verkostoista

(Julkaistu 29.3.2011/UT)