Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

10.07.2014

Serbia ja Albania mukaan Kulttuurin alaohjelmaan

Euroopan komissio on solminut kesäkuussa Serbian ja Albanian kanssa sopimukset maiden osallistumisesta Luova Eurooppa -ohjelman Kulttuurin alaohjelmaan. Kummankin maan osallistuminen Median alaohjelmaan edellyttää vielä av-alan lainsäädännön linjaamista EU-lainsäädännön kanssa, mutta osallistumispäätösten odotetaan vahvistuvan viimeistään vuonna 2015.

Balkanin maista myös Makedonian, Bosnia ja Hertzegovinan sekä Montenegron kanssa käydään parhaillaan neuvotteluja ja maiden osallistuminen Kulttuurin alaohjelmaan tullaan todennäköisesti vahvistamaan vielä kuluvan kesän aikana. Neuvotteluja käydään lisäksi Turkin, Georgian ja Moldovan kanssa, muitta näiden maiden mukaan tuleminen on todennäköisempää vasta vuonna 2015.

Lue lisää Euroopan komission sivuilta

Lehdistötiedote Serbian liittymisestä Luova Eurooppa -ohjelmaan (19.6.)
Lehdistötiedote Albanian liittymisestä Luova Eurooppa -ohjelmaan (24.6.)

(10.7.2014/HH)