Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

03.10.2017

Polkuja Luovaan Eurooppaan: uusi julkaisu avaa kulttuurialan eurooppalaisen hankeyhteistyön tuloksia ja merkitystä

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman toimintakausi (2014-2020) on saavuttanut puolivälin. Suomalaiset kulttuurialan organisaatiot ovat aktiivisesti hakeneet rahoitusta ohjelmasta ja parhaillaan Kulttuurin alaohjelman yhteistyöhankkeisiin osallistuu 39 toimijaa Suomesta.

Kulttuurin alaohjelman tiedotuksesta ja hakijoiden neuvonnasta vastaava Opetushallituksen Kansainvälistymispalvelut selvitti keväällä 2017 toimijoiden kokemuksia eurooppalaisesta hankeyhteistyöstä. Polkuja Luovaan Eurooppaan -julkaisu kokoaa selvityksen keskeisiä huomioita yhteen.

Julkaisun kautta hahmottuu kuva eurooppalaisen hankeyhteistyön edellytyksistä sekä sen arvosta ja merkityksestä osallistuville organisaatioille ja henkilöille sekä alalle yleensä.

Taustaselvityksen lisäksi julkaisuun on haastateltu joukko suomalaisia hanketoimijoita. Mukana ovat suomalaisvetoisia Luova Eurooppa -hankkeita luotsaavat toimitusjohtaja Kai Huotari Kaapelitehtaalta ja Artistic Director Sari Torvinen Turun Ammattikorkeakoulun Taideakatemiasta. Lisäksi omia hankekokemuksiaan jakavat teatterifestivaali Baltic Circlen toiminnanjohtaja Hanna Nyman, Suomen biotaiteen seuran toiminnanjohtaja Erich Berger sekä Taideyliopiston Teatterikorkeakoulun tuottaja Johanna Autio.

Lisätietoja