Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

05.02.2014

Osallistujille kotiinviemisiksi ideoita ja haasteita - Erasmus+ -ohjelman hakukoulutukset ovat käynnistyneet

Erasmus+ -hakukoulutus Paasitornissa 31.1.2014
Ammatillisen koulutuksen Erasmus+ -hanketyöpaja Helsingissä perjantaina 31.1.2014 kokosi runsaat kolmekymmentä ohjelmasta kiinnostunutta tutustumaan Erasmus+ -ohjelman hakumenettelyyn ja kuulemaan vinkkejä onnistuneeseen Erasmus+ -hankkeeseen. Mukaan mahtui sekä hankekonkareita että ensikertalaisia.

Vaikka Erasmus+ -ohjelmassa onkin jatkuvuutta aiempaan Leonardo-ohjelmaan, niin tottuneidenkin hakijoiden on syytä opiskella uutta ohjelmaa ja tutustua kunnolla sen tavoitteisiin. Hakulomakkeet ja varsinkin rahoitussäännöt ovat erilaiset kuin edellisellä ohjelmakaudella. Uudessa ohjelmassa myös laitetaan enemmän painoa vaikuttavuudelle, ja se näkyy jo hankkeiden arviointikriteerienkin painotuksissa. ”60 prosenttia pisteistä tulee juuri tästä: mikä on hankkeen relevanssi ohjelmaan ja mikä sen vaikuttavuus on. Näitä asioita hakijoiden tulisi pohtia hankesuunnitelmaa laatiessaan”, toteaa vastaava asiantuntija Hannele Nevalampi CIMOn ammatillisen koulutuksen yksiköstä.

Vuoden alusta käynnistyneellä EU-ohjelmakaudella myös odotetaan, että hankeideat linkittyvät entistä selkeämmin paitsi ohjelman tavoitteisiin ja eurooppalaisiin ammatillisen koulutuksen teemoihin niin myös oman organisaation strategisiin kehittämisen painopisteisiin. Hankkeilla, jotka linkittyvät oppilaitoksen arkeen ja kehittämisen painopisteisiin on myös todennäköisemmät mahdollisuudet tuottaa pysyviä käytäntöjä ja vaikuttavuutta.

Katso video perjantain 31.1.2014 koulutuksesta:
Osallistujille kotiinviemisiksi ideoita ja haasteita

(5.2.2014/AK)