Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

28.09.2016

Nostetaan yhdessä eurooppalainen ammatillinen osaaminen esiin


Euroopan komissio järjestää joulukuussa Euroopan ammatillisen koulutuksen viikon (European Vocational Skills Week) 5.–9.12.2016, jonka tavoitteena on nostaa ammattitaidon ja ammatillisen koulutuksen arvostusta Euroopassa. CIMO kutsuu kaikki Suomen ammatilliset oppilaitokset sekä muut ammatillisen koulutuksen parissa toimivat osallistumaan viikkoon järjestämällä tapahtumia sekä jakamalla ja tuottamalla sisältöä sosiaalisessa mediassa (aihetunniste #EUVocationalSkills).

Viikon tapahtumia voivat olla esimerkiksi opiskelijoille suunnatut kansainvälisyysviikot, uraneuvontapäivät, avoimet ovet oppilaitoksissa tai yrityksissä, workshopit, seminaarit tai infopäivät. Voit myös rekisteröidä kampanjaan jo aiemmin suunnitellun tapahtuman, joka järjestetään joko ennen teemaviikkoa tai sen aikana. Komissio lisää rekisteröidyt tapahtumat Euroopan kartalle teemaviikon verkkosivuilla. Parhaat tarinat ja ideat palkitaan viikon päättäjäistilaisuudessa Brysselissä 9.12.2016. Tapahtumat rekisteröidään Euroopan komission kampanjasivulla osoitteessa http://bit.ly/2ahZBXk

Kuka voi osallistua?

Oppilaitosten lisäksi kampanjaan voivat osallistua kaikki ammatillisen koulutuksen parissa toimivat kuten esimerkiksi opiskelijat, opettajat, kouluttajat, opiskelijajärjestöt, kunnat, yritykset, työnantaja- ja työntekijäjärjestöt jne. CIMO järjestää viikolla kaksi tapahtumaa: ECVET Round Table -seminaarin ja Erasmus+ temaattisen seminaarin, jonka teemana ovat Erasmus+ digihankkeet. Julkaisemme viikolla myös CIMOn verkkosivuilla blogikirjoituksen ja postaamme aiheeseen liittyen sosiaalisessa mediassa.

Tule mukaan – tehdään yhdessä eurooppalainen ammattiosaaminen näkyväksi!

(28.9.2016/AK & SH)