Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

27.11.2012

Irlannin kolmiapila – korkeatasoista koulutusta, kiehtovaa kulttuuria ja kaunista luontoa

CIMO järjesti marraskuun lopulla ensimmäisen opiskelumahdollisuuksia Irlannissa käsitelleen infotilaisuuden. Tapahtuma oli tarkoitettu suomalaisnuorille, jotka harkitsevat korkea-asteen opintoja Irlannin vihreällä saarella. Puhujana tilaisuudessa toimi CIMOn tietopalvelukoordinaattori Samuli Repo.

Opiskelemaan Irlantiin -tilaisuus jatkoi CIMOn maakohtaisten infotilaisuuksien sarjaa (Britannia, Ruotsi, Saksa, Viro). Opiskelumaana Irlanti on monella tapaa varteenotettava vaihtoehto suomalaisnuorille: siellä voi opiskella englanniksi, korkeakouluihin ei yleensä ole pääsykokeita, eikä undergraduate-opinnoista tarvitse maksaa kalliita lukukausimaksuja kuten esimerkiksi naapurimaassa Britanniassa.

Suomalaisopiskelijat Irlannissa

Irlannissa koulutus on korkeatasoista, joten maata ja sen korkeakouluja voikin lämpimästi suositella suomalaisnuorille. Suhteellisen pieneksi maaksi Irlanti tarjoaa yllättävän runsaan valikoiman korkea-asteen oppilaitoksia, joissa on monipuoliset koulutusohjelmat ja asiantunteva opetushenkilöstö.

Toistaiseksi suomalaiset eivät kuitenkaan vielä ole suuressa mittakaavassa löytäneet Irlantia opiskelumaana. Tilastojen mukaan vain nelisenkymmentä suomalaisopiskelijaa suoritti koko tutkintoa irlantilaisissa korkeakouluissa lukuvuonna 2010-2011 (Lähde: KELA). Lisäksi Irlannissa oli vuonna 2011 opiskelijavaihdossa 158 suomalaisnuorta (Lähde: CIMO).

Hakuprosessi hoidettava huolellisesti

Irlannin korkeakouluihin hakeutumista koordinoi Central Applications Office (CAO), jonka verkkopalvelussa antamiin tietoihin ja ohjeisiin on syytä tutustua huolellisesti ennen kuin ryhtyy itse hakuprosessiin. Samoin on lisätietojen saamiseksi syytä olla suoraan yhteydessä niihin korkeakouluihin, joiden koulutusohjelmista on kiinnostunut.

Kannattaa myös muistaa se, että Irlannin korkeakoulut edellyttävät hyvää englannin kielen hallintaa. Riittävä kielitaito on ehdoton vaatimus, jotta voi menestyä opinnoissaan ja edetä niissä suunnitelmien mukaisesti. Hakijan pitääkin yleensä osoittaa kielitaitonsa osallistumalla kansainväliseen englannin kielen testiin (esim. IELTS, TOEFL) ja saada siitä riittävän korkea testitulos ennen opintojen aloittamista.

Irlannin kansallissymboli

Elämä Irlannissa on toki paljon muutakin kuin luennoilla istumista ja tentteihin pänttäämistä. Maa on tunnettu erityisesti upeasta ja vehmaasta luonnostaan, musiikistaan ja tansseistaan, oluestaan ja viskistään. Samoin irlantilaisia pidetään yleisesti rentoina ja mutkattomina ihmisinä sekä loistavina tarinaniskijöinä. Irlannin kansallissymboli on Shamrock eli suomalaisittain kolmiapila. Sen sanotaan symboloivan pyhää kolminaisuutta ja sen voikin nähdä monessa paikassa mm. maan kansallisen lentoyhtiön Aer Lingusin tunnuksessa.

Muualla verkossa:

CIMOn Suuntana Irlanti –esitys

Maatieto.net -sivuston Irlanti-osio