Katso myös

Uutisia kansainvälisyydestä monelta sektorilta

Tällä sivulla näytetään Opetushallituksen tuottamia uutisia kansainvälisyydestä. Lisää kansainvälisyysaiheisia uutisia Erasmus+ -ohjelmasta, yleissivistävän, ammatillisen ja aikuis- ja korkeakoulutuksen sektoreilta, nuorisotoiminnasta, kulttuurista ja Euroguidance-toiminnasta löydät vasemman sivupalkin kautta .

Ajankohtaista

18.12.2017

Nuorten arkkitehtien YTAA 2018 -kilpailu on auki

EU:n Luova Eurooppa -ohjelman rahoittaman Mies van der Rohe -arkkitehtuuripalkinnon kylkeen perustettiin vuonna 2016 Young Talent Architecture Award - palkinto, joka on suunnattu vastavalmistuneille arkkitehdeille, maisema-arkkitehdeille ja kaupunkisuunnittelijoille.

Young Talent Architecture Award -kilpailussa keskeisessä roolissa ovat arkkitehtejä kouluttavat oppilaitokset, jotka voivat ehdottaa aikavälillä 1.8.2016-31.1.2017 valmistuneita lopputöitä mukaan kilpailuun. Luova Eurooppa -ohhelmaan osallistuvien maiden lisäksi vuonna 2018 kilpailutöitä voivat ehdottaa alan oppilaitokset Kiinassa ja Etelä-Koreassa.

Osallistuakseen kilpailuun korkeakoulujen ja oppilaitosten täytyy ensin rekisteröityä kilpailun osallistujiksi 22.2.2018 mennessä YTAA-sivujen kautta. Kilpailutyöt on ilmoitettava 27.3.2018 mennessä.

Kilpailuun osallistuville kouluille ja arkkitehdeille on luvassa julkisuutta. Neljä parasta työtä palkitaan 5000 euron palkinnoilla ja heille tarjotaan verkostoitumismahdollisuuksia Mies van der Rohe -palkittujen arkkitehtien ja arkkitehtuurikriitikkojen kanssa. Voittajat valitaan toukokuussa ja palkintoseremonia järjestetään syyskuussa Venetsian biennalen yhteydessä.

Kilpailun järjestää Fundació Mies van der Rohe, joka vastaa myös EU:n nykyarkkitehtuurikilpailun järjestämisestä. Palkintoa rahoitetaan EU:n Luova Eurooppa -ohjelmasta ja se toteutetaan yhteistyössä World Architectsin, European Association for Architectural Educationin sekä Architects' Council of Europen kanssa.

Lue lisää